nieuws

Witron wordt logistiek dienstverlener

Logistieke dienstverlening 2603

Witron wordt logistiek dienstverlener

Magazijnautomatiseerder en system integrator Witron breidt zijn diensten uit. Het Duitse bedrijf gaat zich ook richten op logistieke dienstverlening.

Witron is bekend om zijn ontwerp, implementatie en service van hoog dynamische picksystemen. Als het aan het Duitse bedrijf ligt, komt daar logistieke dienstverlening bij.

Gehele operatie

Witron neemt indien gewenst, met eigen mensen, als service provider ook de verantwoordelijkheid voor de gehele operatie van het distributiecentrum. Dit betreft goederenontvangst, interne processen zoals orderpicken, routeplanning, expeditie en alle stafverantwoordelijkheden zoals human resources, veiligheid en schoonmaak.

Meer dan alleen systeemleverancier

Witron is ervan overtuigd om nog grotere competitieve voordelen voor haar klanten te realiseren wanneer zij als hoofdaannemer ook de gehele operatie voor zijn rekening neemt. Christian Dietl, ceo Witron Services: “Vooral in Noord Amerika, is het de laatste jaren duidelijke geworden dat de klant op zoek is naar meer dan alleen een systeemleverancier. Dit is vooral van toepassing wanneer de klant zich op een nieuwe terrein begeeft zoals bijvoorbeeld een transitie van een manuele operatie naar geautomatiseerde processen ofwel productie omgeving. Tot nu toe namen de klant bij de hand, maar nu zijn we in staat zelf te definiëren en om zelf de benodigde maatregelen te realiseren.”

Nederland

De nieuwe dienstverlening wordt wereldwijd uitgerold dus ook in Nederland, laat Witron desgevraagd weten. Concrete Nederlandse voorbeelden zijn er nog niet.

 

Reageer op dit artikel