nieuws

Logistieke tak Audax en CB sluiten alliantie

Logistieke dienstverlening 1949

Logistieke tak Audax en CB sluiten alliantie

Media Logistics, de logistiek dienstverleningsdivisie van media- en distributiebedrijf Audax, gaat nauw samenwerken met CB. Binnen de alliantie gaan beide logistiek dienstverleners samenwerken op het gebied van opslag en het transport van boeken en tijdschriften.

De alliantie moet volgens CB en Audax leiden tot vergroting van de efficiency en verlaging van de transport- en milieukosten. De maandag bekendgemaakte samenwerking begint met een proef van twee weken. Daarbij worden klanten van zowel Audax als CB vanaf aankomende donderdag in de regio’s Amsterdam en Noord- en Zuid-Limburg beleverd door een van beide logistiek dienstverleners.

Centralisatie distributie AKO-filialen

Audax is tevens eigenaar van de AKO-keten. Nu worden boeken voor deze winkelformule eerst vanuit de CB-vestiging in Culemborg naar het Audax-distributiecentrum in Gilze vervoerd, waarna distributie volgt aan de AKO-winkels. Voortaan gebeurt dit direct vanuit het distributiecentrum in Culemborg. Andersom zullen de (kleinere) Audax-vrachtwagens meer worden ingezet voor kleinere boekleveranties.

CB actief in mode en zorglogistiek

CB, voorheen Centraal Boekhuis, heeft 1.000 medewerkers in dienst en een omzet van 113 miljoen euro. De logistiek dienstverlener heeft de afgelopen jaren haar werkterrein verbreed en is nu ook actief in gezondheidszorg (zorglogistiek) en mode. Audax heeft eveneens al geruime tijd plannen om met de divisie Media Logistics de opslag- en distributieactiviteiten te verbreden.

Alliantie geen voorbode fusie

Audax is eigendom van oprichter en ceo Jacques de Leeuw (83). De omzet bedraagt 232 miljoen euro. In een toelichting zegt directeur René Boerema van Audax tegen het Financieele Dagblad maandag dat de alliantie met het CB niet moet worden beschouwd als voorbode van een nog nauwere samenwerking of fusie op de langere termijn.

 

Reageer op dit artikel