nieuws

‘Ceva werkt aan beursgang’

Logistieke dienstverlening 1580

‘Ceva werkt aan beursgang’

Logistiek dienstverlener Ceva zou serieus (weer) bezig zijn met een beursgang. Mogelijk komt het bedrijf nog voor de zomer naar buiten met de plannen, meldt De Telegraaf dat zich baseert op gesprekken met ‘een drietal betrokkenen’.

Ceva Logistics (voorheen TNT Logistics) heeft sinds dat het werd overgenomen door Apollo, diverse keren aangegeven dat een beursgang wordt overwogen.  In 2011 zag de logistiek dienstverlener nog af van een beursgang vanwege de crisis. Nu moet het er echt van komen, meldt De Telegraaf afgelopen donderdag. Volgens de krant was begin dit jaar naast Amsterdam ook New York in beeld voor een notering net als een andere Europese beurs buiten de eurozone.

Mogelijke verkoop

Ook speelde Apollo met de gedachte om een proces in te zetten waarbij naast een beursgang ook een onderhandse verkoop van de logistiek dienstverlener bekeken zou worden. Inmiddels zou het echter zo goed als zeker een beursgang in Amsterdam worden, aldus De Telegraaf.

Actief in diverse sectoren

Logistiek dienstverlener Ceva richt zich vooral op logistieke dienstverlenings/3PL-activiteiten voor onder andere de auto-industrie, banden, hi-tech, elektronica, consumptiegoederen en media. Daarnaast is de logistiek dienstverlener ook actief als expediteur.

Ceva: plaats tien in top LDV

In 2006 splitste TNT deze divisie af en verkocht het aan private equitybedrijf Apollo dat nu grootaandeelhouder is. Ceva Logistics heeft inmiddels wereldwijd 1000 magazijnen en 41.000 medewerkers in 160 landen. Op de recent verschenen top 100 van Logistiek Dienstverleners neemt het bedrijf – met 1.600 medewerkers in Nederland – een tiende plaats in.

Reageer op dit artikel