nieuws

Bol.com in zee met Dynalogic voor grootgoeddistributie

Logistieke dienstverlening

Bol.com in zee met Dynalogic voor grootgoeddistributie

Webwinkel bol.com zet voortaan logistiek dienstverlener Dynalogic in voor de distributie van grote goederen zoals wasmachines en speelhuisjes in België en Nederland. Ook biedt Dynalogic de mogelijkheid aan bol.com om in de toekomst gebruik te maken van de inbouw en montage services bij klanten aam huis.

Sinds 2013 was PostNL verantwoordelijk voor de bezorging van grote consumentengoederen, waaronder witgoed. Het postbedrijf nam de distributie in de Benelux toen over van concurrent Fiege. Laatstgenoemde deed deze activiteiten over aan PostNL. Het postbedrijf bracht deze één -en twee-mans bezorgdiensten toen onder in de nieuwe divisie Extra@Home. PostNL blijft de belangrijkste bezorgpartner voor kleinere artikelen van de grootste webwinkel van Nederland.

Inbouw- en montageservice

Onder de merknaam 2XLinhome bezorgt Dynalogic sinds vorig jaar grote producten met twee medewerkers in een door de consument gekozen tijdvak. Ook zegt de logistiek dienstverlener in een persbericht deze week: “Tevens biedt Dynalogic de mogelijkheid aan bol.com om in de toekomst inbouw- en montageservices aan te bieden aan hun klanten.”

Same day delivery voor Nespresso

Dynalogic, dat dit jaar een nieuw distributiecentrum opende in Breda speciaal voor de afhandeling van grote goederen, beschouwt zichzelf als ‘specialist in personalized logistics’. De logistiek dienstverlener verzorgt onder andere same day delivery-activiteiten aan Decathlon, Bax-shop.nl, Coolblue, Greetz en Nespresso (winnaar Logistieke Webshop van het jaar verkiezing in 2013, red.) en op verzoek ook op zondag.

Dynalogic: centrale rol dc Breda

Het dit jaar geopende dc in Breda voor grootgoed gaat, zo meldt Dynalogic deze week, naast de bestaande magazijnen in Woerden en Sint-Katelijne-Waver ook een centrale rol spelen bij de distributie van alle grote producten binnen de Benelux.

Reageer op dit artikel