nieuws

Venlo klaar voor ontvangst 3PL Summit en CSCO forum

Logistieke dienstverlening

Venlo klaar voor ontvangst 3PL Summit en CSCO forum

Over anderhalve maand is logistieke hotspot Venlo het decor voor het jaarlijkse CSCO forum en 3PL Summit van eyefortransport (EFT). Dankzij de inspanningen van SMART Logistics Centre Venlo houdt de gerenommeerde logistieke business intelligence organisatie dit internationale kennisevent voor logistiek dienstverleners, verladers en producenten.

Het is voor het eerst dat EFT in Venlo neerstrijkt met het Chief Supply Chain Officers (CSCO) forum en de Europese 3PL Summit. Voorheen vonden beide internationale evenementen plaats in onder andere Antwerpen, Londen, Brussel, Antwerpen en vorig jaar november was Amsterdam gastheer.

Dertiende editie 3PL Summit

Vorig jaar december maakte Venlo samen met EFT bekend dat Theater De Maaspoort in hartje van Venlo van 14 tot en met 16 oktober aanstaande de locatie is van de dertiende editie van de 3PL Summit en de zesde editie van het Europese CSCO forum.

Veel draagvlak

Een enorme opsteker voor SMART Logistics Centre Venlo dat kosten nog moeite heeft gespaard om in de regio draagvlak te creëren voor het binnenhalen van dit meerdaags netwerk- en kennisevent voor grote internationale logistieke dienstverleners,  verladers, retailers en producenten.

Netwerkbijeenkomst

Het belang voor de sector van beide evenementen is dan ook groot: rond de driehonderd deelnemers op directieniveau komen half oktober naar logistieke hotspot Venlo om te netwerken, deel te nemen aan workshops en de nieuwste logistieke ontwikkelingen te bespreken. Ook arrangeert EFT op verzoek ook bijeenkomsten waar deelnemers en vooraanstaande internationale ‘decision makers’ met elkaar kunnen netwerken. EFT laat desgevraagd weten dat de teller op dit moment op 184 aanmeldingen staat, maar dat het aantal van 250 tot 300 deelnemers gehaald zal worden, aangezien veel mensen zich op het laatste moment zullen aanmelden.

Twee centrale thema’s

Het centrale thema van het CSCO forum is: Samenwerking is de hoeksteen van supply chain van de 21ste eeuw. De 3PL Summit staat in het teken van de grote veranderingen die op dit moment in het logistieke landschap plaatsvinden onder invloed van nieuwe technologieën, business modellen en e-commerce. Centrale vraag is of deze ontwikkelingen het zakendoen binnen de logistiek ingrijpend zullen veranderen? Op deze vraag geven CEO’s van grote logistiek dienstverleners als Agility, XPO, UPS, Menlo, Gebrüder Weiss en Jan de Rijk een antwoord. Voor het CSCO forum heeft EFT hooggeplaatste sprekers gestrikt werkzaam zijn bij onder andere Maxeda, Vodafone, Pfizer, Jabil, Philips Lighting en Heinz.

3PL-awards

Andere hoogtepunten tijdens het meerdaagse evenement in De Maaspoort zijn onder andere de uitreiking van de Europese 3PL Awards en de presentatie van het EFT-rapport met daarin de top 100 van ‘Europe’s Most Desirable Logistics Locations’.

Veelzijdig aanbod

Ron Kuypers (Jabil), bestuurslid van Acquisitie, pr & branding van SMART LCV, kijkt uit naar beide bijeenkomsten: “We zijn een belangrijke logistieke hotspot van Nederland, al jarenlang nummer één, met een zeer veelzijdig aanbod, ook op het gebied van ketenregie en kennis. De logistieke wereldtop kent ons, doordat ze veel zaken met ons doen, maar het is ook goed om ze eens van heel nabij kennis te laten maken met de regio waar het allemaal gebeurt.”

Goed bewaard geheim

Wethouder Economische Zaken Stephan Satijn van Venlo benadrukte in een interview onlangs met Logistiek Magazine dat het binnenhalen van beide evenementen vooral een verdienste is van SMART Logistics Centre Venlo: “Dat deze topconferentie naar Venlo komt is een opsteker voor al onze logistieke bedrijven. Al te lang geldt deze regio als een goed bewaard geheim. SMART Logistics Centre Venlo verdient dan ook een compliment want dit initiatief van ondernemers, ondernemers en kennisinstellingen is in het eerste jaar van zijn bestaan al in geslaagd om dit aansprekende meerdaagse evenement binnen te halen.”

EFT: ‘regio met ambities’

Voor Chris Saynor CEO van EFT was de keuze voor Venlo niet al te moeilijk: “In 2014 was de summit in Amsterdam. Daarvoor waren we in steden als London, Brussel, Dubai, Singapore, Antwerpen, Chicago en Atlanta. Maar de regio Venlo-Venray is niet voor niets al vele malen door deskundigen uit de branche uitgeroepen tot de logistieke hotspot nummer één van Nederland. Met grote Europese ambities bovendien. Dat maakt de regio uiterst interessant voor onze deelnemers.’

SMART LCV

Binnen SMART Logistics Centre Venlo werkt het logistieke bedrijfsleven van Noord-Limburg samen met de regionale overheid en kennisinstellingen aan versterking van de positie van de logistieke hotspot Venlo-Venray in Europa. Het initiatief richt zich op infrastructuur, arbeidsmarkt en onderwijs, innovatie, acquisitie, pr en branding. Ruim 200 stakeholders zijn bij SMART LCV Venlo aangesloten.

Reageer op dit artikel