nieuws

Peter Appel neemt A. Van der Meulen over

Logistieke dienstverlening

Peter Appel neemt A. Van der Meulen over

Peter Appel Transport neemt A. Van der Meulen Transport in Drachten over. De overname is volgens het management van beide bedrijven niet het gevolg van financiële nood, maar van gebrek aan opvolging.

Door de overname van A. Van der Meulen Transport stijgt het aantal personeelsleden van Peter Appel Transport naar 1.225 medewerkers. Het aantal trekkende eenheden van de logistiek dienstverlener komt uit op zeshonderd. Het Friese bedrijf draagt negentig werknemers bij aan het totaal en vijftig voertuigen.

Bestaande klanten kunnen gebruik maken van netwerk Peter Appel

De beide bedrijven werkten al langere tijd samen en hebben enkele gemeenschappelijke opdrachtgevers. Toch zullen de ondernemingen voorlopig onder eigen naam blijven opereren. Ate van der Meulen, directeur van het overgenomen bedrijf, zegt tevreden te zijn met de genomen stap: “Onze bestaande klanten kunnen nu ook gebruik gaan maken van het netwerk van Peter Appel Transport. Hiermee stijgen de toekomstige kansen voor dit bedrijf in Drachten.”

FNV Bondgenoten en CNV Vakmensen

De overname is met terugwerkende kracht van 1 januari 2015 geëffectueerd. De vakbonden FNV Bondgenoten en CNV Vakmensen zijn op de hoogte gebracht.

Reageer op dit artikel