nieuws

Vos-CEO Verhoeven: ‘Ogen niet sluiten voor acquisities

Logistieke dienstverlening

Vos-CEO Verhoeven: ‘Ogen niet sluiten voor acquisities

De crisis die bijna de ondergang van Vos Logistics betekende, heeft het bedrijf achter zich gelaten. Frank Verhoeven en Ben Vos stellen in een interview in het recent verschenen maartnummer van Logistiek Magazine vertrouwen in de toekomst te hebben na de management buy-out. Ook wordt er voorzichtig gekeken naar mogelijke acquisities.

Ben Vos, CFO van Vos Logistics zegt in het interview met Logistiek Magazine voorzichtig optimistisch te zijn over hoe de markt zich dit jaar en de nabije toekomst zal ontwikkelen. “Over het algemeen staan de lichten op groen of lichtgroen. Een van de overwegingen om in dit bedrijf te investeren is onze opvatting dat we in Europa meer crisisjaren achter ons hebben liggen dan er voor ons liggen.”

Gezond groeien

Sinds halverwege 2008 tot en met 2013 was het crisis en volgens Vos (geen familie van oud-eigenaar Wim Vos, red.) trekt de markt sinds de zomer van dat jaar weer aan. “Eerst stegen de volumes en in de tweede helft van 2014 werd de kwaliteit van de omzet wat beter. We zijn dan ook positief over onze eigen capaciteit om gezond verder te groeien zonder acquisities. Die zijn geen doel op zich. We sluiten onze ogen niet voor acquisities, maar ze hebben op dit moment niet onze hoogste prioriteit.”

Groeien in service-activiteiten

Vos-CEO Frank Verhoeven zegt in het interview dat hij de komende jaren de grootste groei verwacht in de toegevoegde waarde-activiteiten van de logistiek dienstverlener uit Oss. “We willen ook groeien in service-activiteiten en daar kunnen acquisities in voorkomen. Uiteindelijk moet je daarbij wel kijken welke meerwaarde wij kunnen toevoegen aan een potentiële overnamekandidaat. Als we daar kansen toe zien, dan sluiten we onze ogen daar zeker niet voor.”

Meer LNG-trucks inzetten

Verder wil Verhoeven onder andere meer body geven aan het regionale distributienetwerk van Vos in de grote Benelux-regio, met een deel van Duitsland meegerekend. “We willen in die regio ook meer gebruik maken van onze LNG-trucks waar we sinds 2009 al mee rijden en waarvoor inmiddels ook in België en Duitsland langzaam interesse begint te ontstaan.” Het netwerk aan LNG-stations begint zich uit te breiden en daar zoeken we ook aansluiting bij. Met LNG willen we een slag maken naar het internationale transport, want op lange routes kun je heel goed uit de voeten met een brandstof die zowel schoon is als relatief goedkoop.”

Meer ruimte om te ondernemen

De management buy-out eind vorig jaar samen met Scheybeeck Investments van transportmiljonair Dick Burger zorgt volgens Verhoeven en Vos voor een gezonde mix tussen enerzijds de kennis, kunde en inzet van Vos Logistics zelf en anderzijds een partij met veel financiële draagkracht. “Dat zorgt ervoor dat we nu meer ruimte hebben om te ondernemen.”

 

Lees in het maartnummer van Logistiek Magazine (of digitaal) het exclusieve interview met Frank Verhoeven en Ben Vos van Vos Logistics. Nog geen (digitaal) abonnee? Bekijk ook de abonnee-opties.

Reageer op dit artikel