nieuws

Transpa Emmen treedt toe tot Greenport Logistics

Logistieke dienstverlening

Transpa Emmen treedt toe tot Greenport Logistics

Logistiek dienstverlener Transpa Emmen uit het Drentse Erica neemt met ingang van 29 maart deel uit van het transportnetwerk Greenport Logistics. Dat besluit is het resultaat van een geslaagde pilot die enkele maanden heeft geduurd. Met de toetreding van Transpa Emmen vergroot Greenport Logistics de dekkingsgraad in Nederland.

Greenport Logistics telt met de komst van Transpa Emmen, die gespecialiseerd is in het transport van bloemen en planten, acht logistieke dienstverleners. Naast Transpa Emmen zijn dat De Winter Logistics, M. van der Helm Logistics, Kuiper Transport, Van der Slot Transport, Mercuur Smart Logistics, Schiffer GmbH en Greenport Logistics GmbH. De uitbreiding biedt de deelnemers voordelen. Door de uitbreiding is het logistieke netwerk voor alle collectie- en distributielogistiek verder verbreed en kan de tuinbouwregio Noordoost-Nederland en Noordwest-Duitsland beter worden bediend. Voor het netwerk zijn er efficiencyvoordelen, omdat vervoerstromen beter kunnen worden gebundeld.

Geslaagde pilot

De toegevoegde waarde van Transpa Emmen in Noord-Nederland is middels een geslaagde pilot van drie maanden aangetoond. Daarom hebben de partijen besloten tot een formele samenwerking. “Als onderdeel van Greenport Logistics kunnen we sierteeltproducten efficiënter vervoeren vanuit Noord-Nederland en Noordwest-Duitsland naar de bloemenveilingen”, aldus Arnold Waninge, directeur van Transpa Emmen. Dit optimaliseert onze service en de dienstverlening naar onze klanten. Daarnaast vergroten we door deze strategische samenwerking de dekkingsgraad voor onze klanten in de sierteeltsector.”

Voordelen door ligging

Geografisch biedt de vestigingslocatie van Transpa belangrijke voordelen. Door de ligging nabij de A37 beschikt Transpa over een rechtstreekse verbinding met Nederlandse bestemmingen en met Noordwest-Duitsland. Zowel in Nederland als in het noordwesten van Duitsland verzorgt Transpa elke dag collectief vervoer van kwekers naar veilingen en groothandelaren. De collectie en distributie van Transpa bestrijken een steeds groter gedeelte van Duitsland. Transpa heeft overslagfaciliteiten om de dagelijkse collectie van sierteeltproducten in de tuinbouwgebieden in Noordoost-Nederland op eigen terrein te hergroeperen.

Lees ook: Agrologistiek moet slimmer koelen

Reageer op dit artikel