nieuws

Broekman neemt TWO Chemical Logistics over van Emons

Logistieke dienstverlening

De Broekman Group uit Rotterdam heeft TWO Chemical Logistics, voorheen Te Winkel & Oomes, overgenomen van de Emons Group uit Milsbeek. De twee vestigingen van de chemisch logistiek dienstverlener in Nijmegen en Maastricht inclusief de zestig medewerkers maken per direct deel uit van Broekman Logistics-divisie. Thijs Rutten, sinds juli 2010 directeur van TWO Chemical Logistics, is sinds deze week niet meer werkzaam bij de logistiek dienstverlener.

Broekman neemt TWO Chemical Logistics over van Emons

Emons CEO Sjang Emons zegt in een reactie op de verkoop dat TWO Chemical Logistics een gewaardeerd onderdeel is geweest van de Emons Group. “Dankzij een aantal innovatieve patenten maken we op dit moment een bovengemiddelde groei door. We hebben een strategische keuze gemaakt om ons meer te richten op deze groei, dat heeft geresulteerd in de logische keuze voor de verkoop van onze dochter TWO aan Broekman.”

Problemen met rampenbestrijdingsplan

In Nijmegen en buurgemeente Beuningen ligt TWO Chemical Logistics overigens al geruime tijd onder vuur. Volgens omwonenden en de Gelderse Natuur en Milieufederatie (GNMF) deugt het rampenbestrijdingsplan van de chemisch logistiek dienstverlener niet, ondanks dat het plan in een eerder stadium was goedgekeurd door de Veiligheidsregio waarin ook de gemeenten Beuningen en Nijmegen samenwerken.

Tweede overname van Broekman

Het is de tweede overname van Broekman in korte tijd. Eerder deze maand nam de Rotterdamse logistiek dienstverlener ook al Triple Logistics uit Hoofddorp over. “Met deze twee overnames in korte tijd breiden wij onze logistieke activiteiten in Nederland flink uit”, zegt ceo Raymond Riemen van de Broekman Group dat overigens geen mededelingen wil doen over de overnamesom van TWO Chemical Logistics.

Reageer op dit artikel