nieuws

Ldv’ers investeren flink in trucks

Logistieke dienstverlening

Ldv’ers investeren flink in trucks

De crisis heeft schijnbaar geen invloed op de positieve toekomstvisie, innovatiekracht en investeringsbereidheid van enkele grote logistieke dienstverleners. De grootste order komt van Jan de Rijk. Het bedrijf uit Roosendaal schaft 125 nieuwe DAF trucks aan.

De order van De Rijk bestaat uit FA CF85 motorwagens voor de Benelux en Retail activiteiten, FT XF105 Low Deck trekkers voor de internationale vloot, FAR XF105 motorwagens voor geconditioneerd vervoer en een Euro VI trekkers. De reguliere security vloot werd onlangs uitgebreid met 25 high secure opleggers voor high value vervoer. Jan de Rijk investeert ook in warehousing. De Roosendaalse locatie wordt uitgebreid met 10.000 vierkante meter.

Positivisme

De investering van De Rijk staat niet op zich. Den Hartogh Logistics heeft onlangs zeventig nieuwe MAN-trucks besteld, met een optie voor nog eens twintig. Logistieke dienstverleners De Klok Logistics uit Nijmegen en Vortex Logistics uit Venray hebben in oktober 107 nieuwe voertuigen in gebruikgenomen. De Klok nam 24 Iveco-bakwagens en 12 Iveco-trekkers in gebruik, Vortex 41 Scania’s en 30 Krone-trailers.

H&S Transport breidt het aantal MAN’s volgend jaar flink uit. Onlangs plaatste het bedrijf een order voor nog eens veertig MAN TGX 18.400 EfficientLine-trekkers. Eerder dit jaar schafte het bedrijf uit Barneveld al 32 exemplaren aan. Vos Logistics heeft het wagenpark uitgebreid met negentien nieuwe trailers van Van Hool.
Wim Bosman schaft vijf milieuvriendelijke Mercedes Benz Econic trucks aan. DB Schenker maakte afgelopen zomer bekend de komende vijf, zes jaar 250 miljoen euro te investeren in standaardisatie van haar IT-oplossingen.

Ambitie
Sebastiaan Scholte, CEO van De Rijk over de mega order: “Juist in deze onzekere tijden geloven wij in lange termijn visie en het gestalte geven aan onze ambities. Het huidige investeringsniveau is daar een mooi voorbeeld van.”

Reageer op dit artikel