nieuws

VIL: 30 procent besparen door slimmer verpakken

Logistieke dienstverlening

VIL: 30 procent besparen door slimmer verpakken

Door slimmer te verpakken, dertig procent kostenreductie: het Vlaams Instituut voor de Logistiek (VIL) startte maandag 19 november het nieuwe project Logpack om dit te realiseren.

LogPack is een initiatief van VIL in samenwerking met negen bedrijven. De deelnemende bedrijven aan het project zijn: Colruyt, Daikin Europe, DHL Supply Chain, DuPont, Eurobrokers, Hubo België, Mopal, Renson en Scania.

Met het project wil het VIL door slimmer en innovatief om te gaan met verpakkingen en logistieke dragers kostenbesparingen realiseren in het vervoer, de behandeling en opslag van goederen.
Hoe krijgen we meer producten in een doos, meer dozen op een pallet en daardoor een hogere beladingsgraad van vrachtwagens en containers? De verpakking beter afstemmen op de rest van de logistieke keten kan voor een optimalisatie van de logistieke processen zorgen.

Quickscan tot draaiboek

Het project start met het in kaart brengen van de relevante processen De knelpunten vormen vervolgens vier pilotprojecten om daarna alle bevindingen te bundelen in een draaiboek.

Reageer op dit artikel