nieuws

Gefco verzorgt Europese logistiek General Motors

Logistieke dienstverlening

Gefco verzorgt Europese logistiek General Motors
Gefco verzorgt Europese logistiek GM

De alliantie van de autoproducenten General Motors (GM) en PSA Peugeot Citroën brengt het grootste deel van de logistieke activiteiten van GM in Europa onder bij logistiek dienstverlener Gefco, een volle dochter van PSA. Gefco wordt verantwoordelijk voor het leveren van onderdelen en materialen aan de autofabrieken. Ook verzorgt de logistiek dienstverlener het transport van auto’s van zowel PSA als GM naar de dealers.

De overeenkomst heeft veel impact op het merendeel van de logistiek van de automerken Opel/Vauxhall, Chevrolet en Cadillac in Europa en Rusland. De overeenkomst tussen GM en PSA die gisteren bekend werd gemaakt behelst de logistieke dienstverlening van het leveren van onderdelen en componenten aan fabrieken, het vervoeren van nieuwe auto’s naar dealerbedrijven tot het transport van onderdelen voor aftersales naar de distributiecentra.

Besparen logistieke kosten
Volgens de website van het vakblad Automobielmanagement zou het gaan om een van de grootste logistieke overeenkomsten in de Europese automotive industrie. Deze overeenkomst maakt het voor GM mogelijk om te besparen op de logistieke kosten. Ook kan de interne organisatie zich nu, doordat de logistiek is uitbesteed aan Gefco, meer richten op de kernactiviteiten.

Gefco vergroot klantenbestand
Topman Steve Girsky van GM zegt over de overeenkomst met Gefco: “Dit is de eerste stap in het realiseren van de voordelen van de grote alliantie met PSA. De logistieke deal zal operationele efficiency en kostenbesparingen voor GM voortbrengen. Aan de andere kant stelt het Gefco in staat zijn strategie van het vergroten van zijn klantenbestand en groei van zijn wereldwijde business door te zetten.” De nieuwe logistieke overeenkomst gaat volgend jaar in.

Alliantie ontwikkelt auto-onderdelen
Eind februari van dit jaar maakten het Amerikaanse GM en het Franse PSA bekend dat zij binnen een alliantie in eerste instantie samen auto-onderdelen gaan maken. Door het akkoord zouden beide autogiganten, die al geruime tijd in zwaar weer verkeren, in vijf jaar gemiddeld 1 miljard dollar (bijna 750 miljoen euro) kunnen besparen.


Lees ook:


Gefco rondt overname Gruppo Mercurio af


Gefco schakelt over op multimodaal autotransport

Reageer op dit artikel