nieuws

JCL Logistics opent distributiecentrum voor Giant

Logistieke dienstverlening

JCL Logistics opent distributiecentrum voor Giant
Logistiek dienstverlener JCL Logistics Benelux heeft recent in ’s-Heerenberg een distributiecentrum van 16.000 vierkante meter in gebruik genomen.

Logistiek dienstverlener JCL Logistics Benelux heeft recent in ’s-Heerenberg een distributiecentrum van 16.000 vierkante meter in gebruik genomen. Het magazijn doet de komende acht jaar dienst als EDC voor de Taiwanese fietsenfabrikant Giant.

 

In het EDC, dat direct grenst aan het Europese crossdock van de logistiek dientverlener, worden onderdelen, accessoires en fietsen opgeslagen. Vanuit het crossdock vertrekken dagelijks 120 lijndienst auto’s Europa in.

 

Binnenhaven Emmerich

Voor Giant was de locatie, op vijf kilometer van de binnenhaven van het nabijgelegen Emmerich (D) waar containers met Giant-fietsen vanuit Taiwan en China worden aangevoerd, van doorslaggevende betekenis. Ook voor de belevering van de grootste markten Nederland en Duitsland is ‘s-Heerenberg de juiste vestigingsplaats.

 

Kostenbesparende oplossingen

Daarnaast droeg JCL Logistics Benelux volgens eigen zeggen een aantal innovatieve en kostenbesparende oplossingen aan om de volledige supply chain van Giant te optimaliseren. Er is een verbintenis aangegaan voor acht jaar. Naast de realisatie van het warehouse, een ontwerp van Bessels Architekten & Ingenieurs, werden er grote investeringen gedaan in geautomatiseerde opslag en pick & pack systemen. Zo zijn er Kardex-kasten geplaatst van 11,5 meter hoog, waarmee de onderdelenvoorraad voor vooral de kleinere spare parts werd geoptimaliseerd.

 

Pick-to-light

Vanuit ‘Kardex’ komen artikelen automatisch naar voren en de juiste locatie wordt bepaald door een pick-to-light systeem. Dankzij dit systeem kan efficiënter worden opgeslagen en een behoorlijk stuk oppervlakte bespaard worden.

 

Inspelen cyclische verkoop

De verwachting is dat er jaarlijks minimaal 300.000 fietsen via dit warehouse gedistribueerd worden. JCL speelt daarbij in op het cyclische karakter in de verkoop van fietsen en heeft haar dienstverlening hierop ingericht.

 

Gezamenlijk fietdistributieconcept

Volgens Erik Groot Wassink, directeur van JCL Logistics Benelux staan binnen zijn bedrijf kostenefficiëntie voor de klant en milieuvriendelijke oplossingen hoog in het vaandel.”Daarom combineren we de leveringen van Giant met die van andere rijwielproducenten. Ook hebben deze klanten samenwerking gezocht met een andere logistieke dienstverlener om gezamenlijk een fietsdistributieconcept ‘professionals in Bike Logistics’ aan te bieden. Drie direct meetbare voordelen van dit concept zijn: kostenvoordeel voor de klant, minder CO2 uitstoot door minder bewegingen en gecombineerde aanlevering bij de dealer.”

Reageer op dit artikel