nieuws

Bakker Logistiek neemt Gebr. Huybregts over

Logistieke dienstverlening

Bakker Logistiek neemt Gebr. Huybregts over
Gebr. Huybregts uit Tilburg is overgenomen door branchegenoot Bakker Logistiek uit Zeewolde.

Logistiek dienstverlener Bakker Logistiek uit Zeewolde heeft branchegenoot Gebr. Huybregts uit Tilburg overgenomen. De overname is vanochtend beklonken, bevestigt Paul Klijsen, operationeel bij Bakker Logistiek. “Met deze overname verstevigen we onze positie in de food- en contractlogistiek.”

 

Volgens Klijsen neemt Bakker Logistiek, nummer 17 in de top 100 van Logistiek dienstverleners in 2011, al het personeel over van Gebr. Huybregts, waardoor er geen ontslagen zullen vallen. “Alles blijft zoals het is bij Gebr. Huybregts. Ook het huidige management blijft aan.”

 

Beslissing integratie

Ook zal de logistiek dienstverlener uit Tilburg voorlopig nog blijven opereren onder de eigen naam. “Op termijn nemen we een beslissing of het bedrijf volledig wordt geïntegreerd in Bakker “, zegt Klijsen desgevraagd.

 

Fusie hing in de lucht

Gebr. Huybregts (nr. 91 in de top 100 logistiek dienstverleners in 2011) en Bakker Logistiek, beide actief in de food- en contractlogistiek dienstverlening, maakten vorig jaar december bekend dat ze nauwer met elkaar zouden gaan samenwerken. Toen werd ook aangegeven dat een fusie of overname tot de mogelijkheden behoorde.

 

Positie versterken

Commercieel-directeur Ad Huybregts ontkende in december het gerucht dat er sprake zou zijn dat zijn bedrijf toen al was overgenmomen. Klijsen zegt daarover nu: “We zijn nadien in gesprek gebleven met elkaar en dat heeft uiteindelijk geresulteerd in onze overname van Gebr. Huybregts. Met deze overname willen we vooral onze positie in de food- en contractlogistiek versterken. De komende tijd gaan we gebruiken om de details van de overeenkomst verder uit te werken.”

 

Geconditioneerd vervoer

Op dit moment beschikt Gebr. Huybregts in Tilburg over 38.000 vierkante meter warehousecapaciteit. Hiervan is 10.000 vierkante meter gekoeld ( tussen 0 en 10°C) en 28.000 vierkante meter ongekoeld en beperkt geconditioneerd (ca. 15°C). Het wagenpark van de logistiek dienstverlener bestaat uit 100 trekkende eenheden en 170 getrokken eenheden waarvan 50 procent geschikt is voor geconditioneerd vervoer. In totaal zijn er meer dan 200 medewerkers werkzaam bij Gebr. Huybregts werkzaam.

Reageer op dit artikel