nieuws

Kuehne + Nagel verzorgt logistiek PepsiCo

Logistieke dienstverlening

Kuehne + Nagel verzorgt logistiek PepsiCo
Kuehne + Nagel verzorgt de komende tien jaar de warehouse en distributieactiviteiten voor PepsiCo Nederland

De komende tien jaar verzorgt Kuehne + Nagel de warehouse en distributieactiviteiten voor PepsiCo Nederland. Door die activiteiten onder te brengen in het distributienetwerk van de ldv’er is de verwachting dat er minder transportkilometers nodig zijn om de goederen te vervoeren van productiegebieden in België en Nederland naar onder andere het dc in Utrecht.

Het voornemen van PepsiCo om de warehousing en distributieactiviteiten onder te brengen bij Kuehne + Nagel zorgde het afgelopen jaar nog voor veel commotie onder het dc-personeel van dochterbedrijf Smiths.

De 75 werknemers van het Smiths-distributiecentrum in Utrecht legden in november het werk een paar dagen neer omdat de vrees bestond dat zij bij een overgang naar hun nieuwe werkgever Kuehne + Nagel, 15 procent minder salaris zouden gaan verdienen. Dit had te maken met het gegeven dat het dc-personeel onder de cao Transport en Logistiek zou komen te vallen die lager is dan de Smiths cao.

 

Salariscompensatie

De werknemers gingen weer aan de slag nadat de bonden en moederbedrijf PepsiCo een akkoord bereikten, waarin is afgesproken dat het salaris van het dc-personeel tenminste 4,5 jaar wordt aangevuld met een maximum van tien jaar. Na het akkoord is afgelopen december ook de naam van het dochteronderdeel Smiths Food Group gewijzigd in PepsiCo.

 

Minder SC-kosten

PepsiCo, dat naast de welbekende cola en Smiths zoutjes, ook verantwoordelijk is voor onder andere Lay’s, Duyvis, Doritos en de frisdrankmerken 7 Up, Gatorade en Tropicana, zegt dat de uitbesteding van de opslag, freight management en distributie activiteiten is genomen om drie doelen te bereiken: het verbeteren van de klantenservice binnen de eigen zogheten Global Food and Beverage Corporation, reductie van de Supply Chain kosten en een milieu bewustere aanpak van de transport activiteiten.

 

Minder transportkilometers

Door de activiteiten van PepsiCo te integreren in het Nederlandse distributie netwerk van Kuehne+ Nagel NV verwachten beide partijen dat er uiteindelijk minder kilometers worden gemaakt om de goederen van productie gebieden in België en Nederland te transporteren naar het distributiecentrum in Utrecht en andere detailhandelscentra in Nederland.

 

FMCG-campus

Ook zal Kuehne + Nagel in het eerste jaar van de overeenkomst een state-of-the-art" multi-user FMCG campus ontwikkelen uitgerust met  een zogeheten ‘high bay storage’ magazijn en volautomatische ‘layer picking’ robots.

Reageer op dit artikel