nieuws

Kewill neemt Minihouse over

Logistieke dienstverlening

Kewill neemt Minihouse over
Ronald de Vries Minihouse Kewill

Kewill, leverancier van softwareoplossingen voor logistieke dienstverlening, kondigt de overname aan van Minihouse. Deze laatste is een in de Benelux gevestigde softwaregroep die gespecialiseerd is in het leveren van IT-oplossingen voor afhandeling van douaneformaliteiten.

Minihouse was Europa’s eerste softwareprovider die douaneoplossingen via het zogenaamde SaaS-model (‘Sofware as a Service’) implementeert, aldus de leverancier. Hiermee wist de onderneming te groeien sinds haar oprichting in 1998. Het bedrijf heeft vestigingen in Heerenveen en Antwerpen. Tot de klanten van Minihouse behoren organisaties zoals Cargill, Lyondell, Corus Staal BV, Wärtsila, DB Schenker, CEVA Logistics, Philip Morris en DSV.

     

De Vries managing director

De oprichter van Minihouse, Ronald de Vries (foto), blijft aan als managing director. Paul Nichols, CEO van Kewill: "Ik ben erg verheugd met de bekendmaking van deze overname. Minihouse betekent voor ons een echte versterking van het Europees productaanbod voor douane. Dit is ook in overeenstemming met onze visie en strategie, die een verdere uitbreiding van ons internationaal werkterrein nastreeft. Op de thuismarkt in de Benelux bekleedt Minihouse al een marktleiderspositie. Samen met het wereldwijde bereik van Kewill kunnen we voortaan nog beter de internationaal actieve bedrijven bedienen, die als onderdeel van hun totaaloplossing, een compleet aanbod nodig hebben voor de Benelux."

Nichols voegt daar nog aan toe: "Minihouse is de eerste overname na onze kapitaalsuitbreiding in november 2009. Om ons productaanbod of geografische dekking uit te breiden blijven we dan ook uitkijken naar onderscheidende softwarebedrijven die actief zijn op het terrein van wereldhandel en logistieke dienstverlening."

   

Investeren in douane

Het automatiseren van de afhandeling van douaneformaliteiten is een domein waar Kewill in het verleden al in investeerde. Deze markt is snel uitgegroeid tot een bedrijfskritische factor voor ondernemingen. Het belang van wereldhandel neemt voortdurend toe en tegelijkertijd worden regelgeving en compliance procedures steeds complexer en arbeidsintensiever. Eerdere overnames van Kewill op dit vlak waren TradePoint in de VS in 2004, CSF in Duitsland in 2006 en IPACS in Zuidoost-Azië in 2007.

"In Europa, waar nieuwe douanewetgeving wordt verwacht, met inbegrip van het ‘Excise Movement Control System’ (EMCS) en het ‘Import Control System’ (ICS), krijgen we door de overname een uitstekende uitgangspositie om aan de behoeften van zowel Europese, als wereldwijd actieve klanten tegemoet te komen."

    

Oprichter van Minihouse Ronald de Vries: "We zijn erg opgetogen over onze integratie in een onderneming met het kaliber van Kewill. Middels deze acquisitie voegt Kewill een onderneming aan haar groep toe met een bewezen track record in het leveren van douanesoftware binnen de Benelux. Onze klanten gingen steeds vaker buiten de Benelux op zoek naar oplossingen die hen ondersteunen bij hun internationale compliance- en logistieke dienstverleningbehoeften. Wij zijn ervan overtuigd dat we zowel deze klanten, als de bestaande klanten van Kewill een beduidende meerwaarde kunnen bieden."

Reageer op dit artikel