nieuws

Vervoersacademie bestaat kwart eeuw

Logistieke dienstverlening

Vervoersacademie bestaat kwart eeuw
Frank Bots

In 1980 opende de Vervoersacademie in Venlo voor het eerst haar deuren. Ongeveer 1.700 studenten verlieten sindsdien de opleiding met een diploma. Bij diverse logistiek dienstverleners, verladers en adviesorganisaties gingen ze aan de slag. Op 11 en 12 mei komen ze terug voor een viering van het 25-jarig jubileum.

Donderdag 11 mei 2006 begint met een receptie voor bedrijven, die studenten hebben aangenomen als stagiair of als medewerker. Verder zijn ook andere opleidingen en overheden uitgenodigd. Het jubileumboek zal worden uitgereikt op deze dag.

De tweede dag is voor de oud-studenten. Zo’n vijfhonderd oud-studenten hebben zich al aangemeld. De reünie loopt naar verwachting uit op een groots feest, samen met de huidige studenten.

 

Veel toeloop

Aan toeloop van studenten heeft de Vervoersacademie – nu onderdeel van de Fontys Hogeschool voor Bedrijfskunde en Logistiek – nooit gebrek gehad. In de beste jaren meldden zich 220 eerstejaars studenten in Venlo. Nu ligt dat aantal op 125. Directeur Frank Bots wijdt de teruggang aan de concurrentie met andere hogescholen.

 

Duitse studenten

De HBO-opleiding komt binnenkort met een nieuwe studierichting, getiteld management engineering. Bestaande studierichtingen zijn: logistiek en economie en technische vervoerskunde. Bots verwacht op termijn ook een aparte opleiding agrologistiek te kunnen aanbieden. Daarnaast werkt Fontys uitgebreid samen met hogescholen in Duitsland, Zwitserland en Italië. Al jarenlang krijgt de Venlose opleiding aanloop uit Duitsland. Sinds een paar jaar wordt er les gegeven in zowel het Nederlands als in het Duits.

 

Een uitgebreid artikel over de jarige Vervoersacademie staat in nummer 7 van Logistiek – 28 april 2006. Aanmelden kan via: www.fontys.nl/va.

Reageer op dit artikel