fotoreportage

Grootste containerschip meert aan in Rotterdam

Logistieke dienstverlening 1873

Grootste containerschip meert aan in Rotterdam

De OOCL HongKong is vrijdagmiddag 23 juni in Rotterdam aangekomen. Het schip is met 21.100 TEU ’s werelds grootste containerschip.

De aankomst van OOCL HongKong is de apotheose van een maand lang steeds grotere containerschepen in Rotterdam en bevestigt het belang van de schaalvergroting van de containervaart voor de Rotterdamse haven. Emile Hoogsteden – directeur Containers, Breakbulk & Logistics van Port of Rotterdam – is blij met de komst van de containerreuzen: “Rotterdam is de enige haven van Noordwest-Europa waar deze grote schepen zonder beperkingen kunnen aanmeren.”

Maasvlakte 2 op stoom

Hoogsteden is ook ingenomen met de opvallende groei in de Rotterdamse containersector (8,8% in volume (TEU), 10,8% in gewicht) in het eerste kwartaal van 2017. “De groei van de containeroverslag komt voor een groot deel doordat Maasvlakte 2 nu echt op stoom is.” De nieuwe terminals op Maasvlakte 2 draaien steeds beter en rederijen hebben forse hoeveelheden lading die eind 2015/begin 2016 naar elders was verschoven, weer naar Rotterdam verplaatst.

Bekijk de foto’s en video gemaakt door Hessel Visser.

 

Foto's

Reageer op dit artikel