artikel

Amerongen Kamphuis vervangt rit- en routeplansysteem

Logistieke dienstverlening

Amerongen Kamphuis vervangt rit- en routeplansysteem
Amerongen

Bij Amerongen Kamphuis wordt momenteel de laatste hand gelegd aan de implementatie van een nieuw rit- en routeplansysteem. Door een stijging van het aantal orders en de verschillende zendingen heeft het bedrijf behoefte aan meer overzicht. Ook wil de logistiek dienstverlener realtime kunnen inspringen op verstoringen.

Bij Amerongen Kamphuis wordt momenteel de laatste hand gelegd aan de implementatie van een nieuw rit- en routeplansysteem. Door een stijging van het aantal orders en de verschillende zendingen heeft het bedrijf behoefte aan meer overzicht. Ook wil de logistiek dienstverlener realtime kunnen inspringen op verstoringen.

Projectgegevens
Bedrijfsnaam: Amerongen Kamphuis   Leverancier/dienstverlener: Ortec
Plaats: Barneveld  
Branche: logistiek & transport   Bedrijfsgrootte:
Bedrijfstype: Logistiek   Datum ingebruikname: 30-11-2007
Productnaam: Ortec Transport & Distribution (Ortec TD)  

Tot voor kort gebruikte Amerongen Kamphuis Shortrec, van softwareleverancier Ortec, voor de rit- en routeplanning. “Toen we vijf jaar geleden voor Shortrec kozen, hadden we andere wensen dan nu. Onze situatie is nu zo dat Ortec Transport & Distribution (Ortec TD) beter bij onze wensen aansluit dan Shortrec,” aldus Hans Meijerink, applicatiebeheerder bij Amerongen Kamphuis.

 

Boordcomputers

Met de introductie van het nieuwe systeem vervangt de logistiek dienstverlener tevens de boordcomputersystemen door nieuwe boordcomputers. “Deze zullen na een uitgebreide testfase gekoppeld worden aan Ortec TD. Door de koppeling met de boordcomputers kunnen we straks eenvoudiger achterhalen waar een wagen zich bevindt. Hierdoor creëren we meer rust op de werkvloer; minder telefoon en minder hectiek. Tegelijkertijd kunnen we de klant eerder laten weten wanneer een zending te vroeg is of juist te laat. Daarmee kunnen we het niveau van onze klantenservice natuurlijk verhogen.”

 

Lees ook:

Reageer op dit artikel