artikel

Rotra en Gazelle vormen de beste match

Logistieke dienstverlening

Rotra en Gazelle vormen de beste match
logimatch gazelle rotra winnaar 2007

De LogiMatch Award 2007 kwam op 21 maart in handen van fietsenfabrikant Gazelle en logistiek dienstverlener Rotra in Doesburg. Zij vormen samen – zowel volgens de zaal als volgens de jury – het beste samenwerkingsverband op logistiek gebied. De overwinning werd door de partners uitbundig bejubeld.

Als tweede eindigde het Centraal Drankenhuis samen met Van Uden Logistics. De derde plek was voor Hitachi met UPS SCS als logistiek dienstverlener. In totaal deden tien genomineerden mee.

 

Uniek logistiek concept

Juryvoorzitter Ron van ’t Schip (directeur TLN) omschreef de case van Gazelle en Rotra als een voorbeeld hoe partners maximaal profiteren van elkaars kennis en mogelijkheden. Samen investeerden ze 10 miljoen euro in een uniek logistiek concept voor de fietsendistributie. “De partners koppelen lef aan creativiteit en verdienen daarmee een groot compliment", aldus Van ’t Schip. Op de criteria ‘vernieuwend’ en ‘toegevoegde waarde’ gaf de jury deze case veruit de meeste punten.

 

Logistieke community bouwen

De uitreiking was gisteravond in Fort St. Gertrudis in Geertruidenberg. Ruim 120 mensen waren aanwezig. Alle genomineerden logistiek dienstverleners hadden hun klanten meegenomen om samen de uitreiking mee te maken. Dertien tafels gaven één voor één hun oordeel over de drie door de jury aangewezen finalisten. Daarna voegde de jury haar puntenverdeling toe.

 

Mieke Damen, verantwoordelijk voor Operations bij Mexx en lid van de Commissie Van Laarhoven, noemde logistiek een "prachtig vakgebied, maar we moeten wel werken aan het imago. Nederland kan de toppositie heroveren als we een sterke logistieke community weten op te bouwen, samen met onderwijs en overheid.”

 

Publiciteit zet aan tot denken

Het koppel Rotra/Gazelle volgt het project Koud op als winnaar van de LogiMatch Award. Dit samenwerkingsproject tussen Masterfood, Sara Lee/DE, Unipro en logistiek dienstverlener C. van Heezik won vorig jaar. Dick de Brouwer van Masterfood deelde zijn ervaringen met het publiek. Binnenkort zal een nieuwe partner toetreden tot het samenwerkingsverband, “mede dankzij de publiciteit rond de LogiMatch Award. Dat zet mensen toch aan het denken”, constateerde De Brouwer.

 

 

Reageer op dit artikel