artikel

Schüller automatiseert nieuw dc met software van van Riet

Logistieke dienstverlening

Projectgegevens Bedrijfsnaam: Schüller Küchen   Leverancier/dienstverlener: Van Riet Material Handling Systems Plaats:   Branche:   Bedrijfsgrootte: Bedrijfstype: Productie   Datum ingebruikname: Productnaam:   Keukenfabrikant Schüller Küchen heeft een intern transportsysteem geplaatst in het nieuwe Schüller Ausstellungs Center in het Duitse Herrieden. Voor de realisatie hiervan koos het bedrijf voor Van Riet Material Handling Systems. Vorig […]

Projectgegevens
Bedrijfsnaam: Schüller Küchen   Leverancier/dienstverlener: Van Riet Material Handling Systems
Plaats:  
Branche:   Bedrijfsgrootte:
Bedrijfstype: Productie   Datum ingebruikname:
Productnaam:  

Keukenfabrikant Schüller Küchen heeft een intern transportsysteem geplaatst in het nieuwe Schüller Ausstellungs Center in het Duitse Herrieden. Voor de realisatie hiervan koos het bedrijf voor Van Riet Material Handling Systems.

Vorig jaar heeft het bedrijf geïnvesteerd in een nieuw logistiek centrum dat ruimte biedt aan een omvangrijk intern transportsysteem. Het nieuwe transportsysteem moet er nu voor zorgen dat de geproduceerde keukenmeubels en elektrische apparaten automatisch worden getransporteerd naar de juiste laaddocks.

 

Werkwijze
Het systeem van Van Riet bestaat uit acht opvoerbanen die vanuit de productie de meubels naar de verzendhal transporteren. In de verzendhal komen ze terecht op de shoesorter Auto 200 KG terecht. Op deze sorter worden de meubels samengevoegd, automatisch gescand en uitgesorteerd naar de zes uitgangen. Deze uitgangen zijn zodanig ontworpen dat ze de producten over een afstand van 67 meter automatisch verzamelen en transporteren naar de laaddocks. 

 

Gelijke hoogte

Alle systeemelementen zijn in de vloer verzonken opgebouwd. De transporteurs en de sorter zijn opgebouwd in een hal waar de vloer 80 centimeter onder het nulniveau ligt. De ruimtes tussen de transporteurs en de sorter worden dichtgelegd met houten vloerplaten. Zo ontstaat een vloer op nulniveau waar de transporteurs en de sorter in weggewerkt zijn. Omdat de vloer, sorter en de transporteurs op dezelfde hoogte staan, kunnen de kasten en de dozen gemakkelijk van het systeem worden afgeschoven.

 

Niet standaard

Schüller wilde een sorter met een breedte van 1.000 millimeter maar dat is geen standaardmaat in de markt. Ook Van Riet had deze breedte nog niet eerder geproduceerd. Met behulp van de afdeling R&D vond de ontwikkeling, productie en installatie in het Duitse Herrieden plaats. Vrijwel alle transporteurs in het systeem zijn voorzien van modulair kunststof bandmateriaal voor het schuiven van de kasten. Sommige delen zijn uitgevoerd in acetaal, de rest van het systeem is uitgerust met PE.

Het systeem is inmiddels operationeel en volledig opgeleverd.

Reageer op dit artikel