artikel

Olieproducent Saudi Aramco besteed logistiek uit aan DHL

Logistieke dienstverlening

Olieproducent Saudi Aramco besteed logistiek uit aan DHL
DHL Exel sluit miljoenencontract met Saudi Aramco

Projectgegevens Bedrijfsnaam:   Leverancier/dienstverlener: DHL Supply Chain Plaats:   Branche: logistiek & transport   Bedrijfsgrootte: Bedrijfstype: Logistiek   Datum ingebruikname: 09-01-2007 Productnaam:   Logistiek dienstverlener DHL Exel Supply Chain heeft met de Saoedische ruwe olieproducent Saudi Aramco een miljoenen contract gesloten. Deze overeenkomst, met een looptijd van tien jaar, is één van de grootste deals […]

Projectgegevens
Bedrijfsnaam:   Leverancier/dienstverlener: DHL Supply Chain
Plaats:  
Branche: logistiek & transport   Bedrijfsgrootte:
Bedrijfstype: Logistiek   Datum ingebruikname: 09-01-2007
Productnaam:  

Logistiek dienstverlener DHL Exel Supply Chain heeft met de Saoedische ruwe olieproducent Saudi Aramco een miljoenen contract gesloten. Deze overeenkomst, met een looptijd van tien jaar, is één van de grootste deals die DHL in haar bestaansgeschiedenis heeft afgesloten in het Midden-Oosten.

DHL is gecontracteerd door Saudi Aramco om de nationale logistieke infrastructuur van de oliegigant verder te ontwikkelen. Zo wordt de logistiek dienstverlener verantwoordelijk voor het beheer van vier Material Distribution Centres (MDC) en crossdocks in Dammam, Riyad, Jeddah en Yanbu, waar DHL ook een wagenpark gaat beheren en een aantal Material Service Centres (MSC).

 

Tracking & tracing

Vierhonderd mensen worden door DHL ingezet op de MDC en MSC locaties. Daarnaast zal DHL voor Saudi Aramco een tracking & tracing systeem opzetten voor de klanten van Saudi Aramco, zodat ze via internet het transport van hun orders op de voet kunnen volgen.

 

Lees ook:

 

Reageer op dit artikel