artikel

Vredestein besteedt 24-uurs levering Frankrijk uit aan Ewals Cargo Care

Logistieke dienstverlening

24-uurs levering voor heel Frankrijk tegen lagere kosten

24-uurs levering voor heel Frankrijk tegen lagere kosten

Projectgegevens
Bedrijfsnaam: Vredestein   Leverancier/dienstverlener: Ewals Cargo Care
Plaats: Enschede  
Branche: automotive, machine- & apparatenbouw   Bedrijfsgrootte: Groot
Bedrijfstype: Productie   Datum ingebruikname:
Productnaam:  

Sinds deze zomer runt Ewals Cargo Care vanuit twee Franse dc’s niet alleen de logistiek voor bandenproducent Continental, maar ook die voor concurrent Vredestein. De overstap van dedicated naar shared user heeft veel synergievoordelen.

Er wordt gebruik gemaakt van dezelfde logistieke centra en van dezelfde infrastructuur. “Een logische keuze”, zegt Carlo Peters van Ewals Cargo Care. “De banden, of het nou een Vredestein of een Continental is, worden vaak naar dezelfde afnemer verzonden. Door de logistieke operaties volledig te consolideren, profiteren beide concurrenten van de synergievoordelen. Bovendien betekent het voor de afnemer dat er minder vrachtwagens aan zijn deur staan.” Frans Klein, transportmanager bij Vredestein, knikt en vult Peters aan: “In onze branche is het cruciaal dat we werken met een logistieke partner die weet wat hij doet. Service speelt daarbij een grote rol.”

Serviceverbetering

Juist vanwege de service ging Vredestein vorig jaar op zoek naar een nieuwe partner. De vorige dienstverlener kon onvoldoende tegemoetkomen aan de eisen met betrekking tot bijvoorbeeld 24-uurs leveringen door heel Frankrijk. In haar zoektocht lette de bandenproducent niet alleen op de kennis en ervaring die de potentiële partners hebben in banden’land’, maar ook op hun IT-oplossingen. “Als je een proces wilt verbeteren, moet je nieuwe partner daar ook in mee kunnen gaan, bijvoorbeeld via state-of-the-art apparatuur voor RF-scanning, EDI en tracking & tracing mogelijkheden”, verduidelijkt Klein.

Ewals Cargo Care bleek aan alle eisen van Vredestein te kunnen voldoen. De logistiek dienstverlener runde al een operatie in Frankrijk voor Continental. Via twee distributiecentra, die volledig zijn ingericht op de handling van banden, en diverse subhubs wordt sinds deze zomer ook aan Vredestein een 24-uurs levering voor geheel Frankrijk gegarandeerd. De banden worden vanuit het EDC in Enschede getransporteerd naar Frankrijk. “Daarbij maken we onderscheid tussen direct shipments, die direct naar de verkooppunten worden verzonden, en kleinere leveringen, die via het netwerk van Ewals worden gedistribueerd”, licht Klein toe.

De regie van voorraadhoogtes blijft in handen van Vredestein. Vanuit het EDC worden via EDI vooraankondigingen verstuurd voor de voorraadaanvullingen. Deze worden in de dc’s nabij Parijs en Marseille gelost, uitgesorteerd en ingeslagen. Zodra de orders vanuit het verkoopkantoor in Brussel zijn doorgegeven, worden deze verzameld en gedistribueerd via de subhubs.

“Wat vóór halfvijf is doorgegeven, wordt de volgende dag bezorgd. In Parijs hebben we daarnaast zelfs nog de mogelijkheid voor same-day-delivery”, constateert Klein. Want juist door die hogere service hoopt Vredestein haar marktaandeel sterk te verhogen.

RESULTATEN & BEPERKINGEN

• 24-uurs levering voor heel Frankrijk

• Servicegraad bedraagt minimaal 99,6 procent

• Beduidend minder distributiekilometers

• Vollere ladingen naar subhubs

• Vullinggraad dc’s geoptimaliseerd

• Grotere productiviteit warehousemedewerkers

Kader bij artikel:

KENMERKEN

• Volledige consolidatie logistieke operaties van twee concurrenten

• Distributie voor Franse markt via 2 distributiecentra en 17 subhubs

• Aantal sku’s leverbaar: 850

• Aantal sku’s op voorraad: 850

• Aantal afnemers: 2.000

• Gemiddelde orderlijnen per dag: 600

• Gemiddelde orders per dag: 200

Reageer op dit artikel