artikel

Aansprekende innovaties

Logistieke dienstverlening

Vorig jaar publiceerde Syntens de top 100 MKB innovatie. In deze top staan ook een groot aantal logistieke bedrijven met hun innovaties vermeld. Met de lijst wil Syntens innovaties in het MKB bekend maken bij een groter publiek.

Een aantal voorbeelden van logistieke innovaties uit de top 100 uit 2006. Op de dertiende plaats in de top 100 staat Netras uit Helmond met de City-L 3.5. Dit is een kleine containertruck gericht op stadsdistributie, die lichter is dan vergelijkbare voertuigen in zijn gewichtsklasse tot 3500 kg. Hierdoor kan het meer vervoeren.

 

Base Logistics uit Zwijndrecht is ook één van de logistieke bedrijven in de top 100. Het bedrijf staat op de 49e plaats, met oplossingen en ondersteuning voor de logistieke sector. De logistiek dienstverlener vormt als het ware een kenniscentrum van waaruit oplossingen worden gegenereerd voor vraagstukken op het gebied van logistiek en automatisering.

 

Een andere logistieke innovatie brengt de Zetra Groep uit Sittard. Zij staan op de 70e plaats. Dit bedrijf moest zich transformeren van een logistiek- naar een productiebedrijf om NedCar goed te kunnen blijven bedienen. Lees ook: logistiek bedrijf wordt toeleverancier.

 

Tot slot staat op plaats 92 transportbedrijf Expeditie Smit uit Wormerveer. Het bedrijf heeft de interne processen flink verbeterd door de overgang van handmatig werken naar geautomatiseerd. Van vrachtbrieven en facturen tot de opslagadministratie, het ging bij dit bedrijf nog allemaal handmatig op papier. Na een bedrijfsscan door Syntens zijn er verschillende ICT oplossingen ingevoerd, waaronder een WMS en een TMS.

 

Kijk hier voor meer informatie over deze logistieke innovaties.

 

Download hier de gehele lijst:

 Top100MKB Innovatie.pdf

 

Reageer op dit artikel