artikel

Thema Flexibiliteit in de supply chain

Logistieke dienstverlening

De tweede Logistiek Insight was op 17 februari 2005 bij DHL Solutions in Tilburg. Onderwerp was het organiseren van flexibiliteit in de supply chain. Het was een zeer geslaagde middag. Foto’s van deze bijeenkomst vindt u via de link onderaan deze pagina.

DHL Solutions
DHL Solutions (1500 medewerkers, 200 miljoen euro omzet) heeft veel veranderingen ondergaan na de samenvoeging van Van Gend & Loos, Danzas en DHL. Er zijn distributiecentra gesloten en elders geopend. De organisatie is in diverse opzichten zo flexibel mogelijk gemaakt om maximaal te kunnen meeademen met de marktomstandigheden. Als logistiek dienstverlener is het cruciaal om nieuwe klanten snel te kunnen inpassen in de bestaande infrastructuur. DHL Solutions heeft veel tijd gestoken in een goed sociaal plan, doelgerichte interne communicatie en een effectieve organisatiestructuur.

Het programma:
15.00 uur ontvangst
15.15 uur welkom en introductie
15.20 uur presentatie Karel van Ellinkhuizen (managing director DHL Solutions) met als thema: ‘Gecontroleerd groeien is moeilijker dan krimpen’
15.40 uur presentatie Edwin Altena (sitemanager locatie Tilburg) met als thema: ‘Verandermanagement en acties op de werkvloer’
16.00 uur rondleiding door het distributiecentrum
16.45 uur vraaggesprek en discussie met Karel van Ellinkhuizen, Edwin Altena en Maartje Vos (HR-manager)
17.30 uur afsluiting met borrel en hapjes
18.30 uur einde

 
Lees ook:
 
 

Reageer op dit artikel