nieuws

Houtman en Van Zaal gaan minder ‘lege kilometers’ rijden

Ketensamenwerking 1329

Logistiek dienstverleners Houtman Logistiek uit Boskoop en Van Zaal Transport uit De Kwakel bundelen hun krachten in de regio Boskoop. Het Boskoopse bedrijf gaat vanaf deze maand sierteelt handel voor het Kwakelse bedrijf zowel uitrijden als ophalen, waardoor met deze ketensamenwerking het aantal ‘lege kilometers’ aanzienlijk wordt verminderd.

Houtman en Van Zaal gaan minder ‘lege kilometers’ rijden

De samenwerking tussen beide logistiek dienstverleners moet zorgen voor efficiëntere vervoersbewegingen, waardoor er minder vrachtwagens in het dorp Boskoop en omgeving rijden. Waar eerst beide vervoerders voor kleine hoeveelheden bomen en planten bij dezelfde klanten kwamen, haalt en brengt Houtman Logistiek nu alle handel in één keer op ook voor klanten van Van Zaal.

Houtman en Van Zaal versterken elkaar

“Het is een samenwerking voor onbepaalde tijd waarbij we elkaar als collega-transporteurs versterken. Zo reden we eerst bijvoorbeeld met vijf karren, en nu met acht of negen. Voor Van Zaal is het ook handig, want zij kunnen hun vrachtwagens nu inzetten voor andere ritten”, zegt Jeffrey Houtman, eigenaar van Houtman Logistiek.

Samenwerking met Logistiek Centrum Boskoop

Houtman Logistiek is een jong transportbedrijf dat in 2014 werd opgericht. Doel van het bedrijf is om inefficiënte vervoersstromen in de sierteelt regio Boskoop te verbeteren door logistieke totaaloplossingen aan te bieden. Dit vindt plaats door transportdiensten te combineren met zusteronderneming Logistiek Centrum Boskoop, gespecialiseerd in op – en overslag. Van Zaal Transport bestaat 22 jaar en vervoert jaarlijks miljoenen bloemen en planten in Nederland, België en Duitsland. Daarnaast biedt het bedrijf ook warehousing service en bedrijfsruimteverhuur. Een jaar geleden sloot Van Zaal met Intratuin een overeenkomst voor het verzorgen van alle transporten van het distributiecentrum van Intratuin naar alle zestig filialen van de tuincentrumketen.

Reageer op dit artikel