nieuws

Oude logistiek is toekomst Schiphol

Ketensamenwerking 1432

Oude logistiek is toekomst Schiphol

Slimmer, sneller, exacter. Om de positie van Schiphol als leidende luchthaven voor vrachttransport te behouden, hebben tientallen bedrijven een ‘collaboration’ gestart.

Het eeuwenoude distributiesysteem van inkomende vracht op Schiphol voldeed niet meer aan de eisen van vandaag. Het omslachtige, tijdrovende systeem, dat volledig op papierbasis functioneerde en ieder voor zich, moest een innovatieslag maken.

Deelnemers

De opdracht was even simpel als moeilijk: zoek een systeem dat sneller, milieuvriendelijker en efficiënter is, maar ook preciezer. Om dit te realiseren hebben 10 expediteurs (zie kader), twee vrachtafhandelaars (Menzies, Swissport), twee transportbedrijven (Bos en R. Nagel) onder leiding van ACN de handschoen opgepakt. Zij hebben samen een milkrun opgezet.

Minder truckbewegingen

Het doel: Inkomende vracht sneller afgeleverd krijgen bij de expediteurs met minder truckbewegingen. Lees in Logistiek Magazine van september wat is bedacht en hoe het systeem functioneert
Abonneren Logistiek

Reageer op dit artikel