nieuws

Elektrische bestelauto in opkomst: waar let je op bij de aankoop?

Home 295

De opkomst van de elektrische bestelauto is niet te stuiten. De accu’s worden steeds beter, waardoor er steeds langer mee gereden kan worden. Maar welke kies je? Volgens de producenten zelf maken ze allemaal de beste elektrische bestelauto, maar waar let je op bij het kiezen van de beste auto?

Elektrische bestelauto in opkomst: waar let je op bij de aankoop?

Sponsored content door Diks Verzekeringen

Een elektrische bestelauto kopen vraagt om een iets andere benadering in vergelijking met het kopen van een bestelauto op meer vervuilende brandstoffen. Je moet namelijk met andere zaken rekening houden. Uiteraard geldt dat ook bij het kopen van een tweedehands elektrische bestelauto. Lees onze aandachtspunten en je kunt gerichter zoeken naar de voor jou of jouw bedrijf perfecte elektrische bestelauto.

Wat is de kwaliteit van de accu van de elektrische bestelauto?

De accu’s voor elektrische auto’s zijn sterk in ontwikkeling. Nu is de accu nog het grootste bezwaar om over te stappen naar het elektrisch rijden, maar de afgelopen jaren hebben de ontwikkelaars al grote stappen gezet. Voordat je een elektrische bestelauto kiest, kun je het beste eerst in gesprek gaan met verschillende dealers om er een gevoel bij te krijgen. Van belang is wat de actieradius van een bestelauto is. Met andere woorden: “Hoeveel kilometers kun je met de elektrische bestelauto rijden met een volledig opgeladen accu? “. De auto moet het liefst altijd paraat staan, dus de oplaadtijd is ook van groot belang. Duurt het opladen een half uur of uren voordat je weer verder kunt?

Er zijn elektrische bestelauto’s te koop die de mogelijkheid van snelladen bieden. In een half uur kun je de accu weer voor 80 procent volladen. Voor een zakelijk gebruikte auto kan dit noodzakelijk zijn.

Pas op met een tweedehands elektrische bestelauto

Bij het ouder worden van een accu neemt de capaciteit af. Dat betekent dus dat je vaker moet opladen en de actieradius neemt af. Houd ook rekening met de kwaliteit van de accu. Een bestelauto van een jaar oud heeft ook een accu gebaseerd op de ontwikkelingen van de accu’s van één jaar geleden. De ontwikkelingen gaan ontzettend hard. Door het kopen van een nieuwe elektrische bestelauto krijg je ook de laatste technieken en ontwikkelingen.

Wat is het laadvermogen van de bestelauto?

In vergelijking met de bestelauto op fossiele brandstoffen is er nog maar weinig keuze in deze auto’s, maar dat gaat snel veranderen. Bij de al beschikbare varianten valt op dat er een zeer groot verschil is in laadvermogen. Als je echt ruimte nodig hebt ga je niet voor een maximaal laadvermogen van 700 m3. Bij het kiezen van een bestelauto op stroom moet je niet inleveren op het gemak op andere fronten.

De verschillen in aankoopsom zijn nog steeds enorm. Vergelijk dus goed voordat je een keuze maakt. Op zoek naar een passende verzekering? Bekijk dan eens de bestelautoverzekering van Diks.

Reageer op dit artikel