nieuws

De Pit Stop Line-technologie van Trelleborg

Home 14

Met de Pit Stop Line van Trelleborg wordt de levensduur van de band perfect benut, de down-time van de heftruck wordt tot een minimum beperkt, de stabiliteit en veiligheid van de heftruck komen niet in het gedrang en u bent milieubewuster bezig want het reduceert ook nog eens uw afvalstroom.

De Pit Stop Line-technologie van Trelleborg

– sponsored content door Trelleborg –

25% van de heftruckbanden worden vaak te vroeg vervangen zonder het maximale rendement van de band te hebben benut. De kosten lopen daarom ongemerkt hoger op dan voorzien en de trucks staan langer stil dan nodig is.

Helaas wordt ook 3% van de heftruckbanden te laat vervangen met een groot veiligheidsrisico als gevolg. De stabiliteit van een -te ver- versleten band (minder dan de 60J lijn) is zogoed als nihil omdat vanaf daar het rubber te zacht is en de draagkracht onvoldoende.

Risico’s vermijden met Pit Stop Line-banden van Trelleborg

De 60J lijn is de bekende indicator die aangeeft dat een volrubber band versleten is, in de praktijk kijkt men hier helaas te weinig naar. De meeste bestuurders gaan er over het algemeen van uit dat de band versleten is van zodra het profiel verdwenen is, en de banden worden vervangen. Een gladde heftruck band heeft echter, in de meeste omstandigheden, een betere grip dan een nieuwe band met profiel. Ook zal de slijtage steeds minder hard gaan als de band slijt, men benut dus de meeste draaiuren van de band niet als deze te vroeg gedemonteerd wordt.

De Pit Stop Line-technologie van Trelleborg toont de bestuurder op een eenvoudige en duidelijk zichtbare manier dat het “bijna” tijd is om de band te vervangen.. Een oranje baan die in de band gevulcaniseerde is wordt zichtbaar als er nog circa 100 draaiuren overblijven vooraleer de band moet vervangen worden. Dus het perfecte moment om de uiteindelijk vervanging tijdig in te plannen.

Vraag uw bandenleverancier naar de Pit Stop Line van Trelleborg.

Reageer op dit artikel