nieuws

Bosta overgenomen en groeit weer

Home

Bosta overgenomen en groeit weer

Technische groothandel Bosta (onderdeel van Megagroup) in Veghel kreeg begin dit jaar te maken met een surseance van betaling. Inmiddels is het bedrijf overgenomen.

Megagroup startte in 1943 onder de naam Bosta, en groeide uit tot multinational met 400 werknemers en vestigingen in 14 landen. In 2013 boekte het bedrijf een omzet van 100 miljoen euro. Het bedrijf opende in 2013 nog een nieuw Europees distributiecentrum.

megagroup
Zwaar weer voor megagroup – akkoord

In 2013 maakte het bedrijf een verlies van 3,2 miljoen euro. Hetzelfde jaar nam het een nieuw EDC in gebruik. In 2014 bedroeg het verlies ruim 5 miljoen. Om de verliezen te dempen, trok Megagroup zich terug uit Oost-Europa en probeerde opnieuw bankleningen te krijgen, maar de sanering mocht niet baten.

Doorstart

Inmiddels is er een overnamepartner gevonden. “We hebben gelukkig weer een stabiele positie bereikt en denken langzaam weer aan groei”.

Meer artikelen over Bosta: http://www.logistiek.nl/search?q=bosta

Reageer op dit artikel