nieuws

Groot logistiek eindejaarsoverzicht 2014

Home

Wie staan er bovenaan de ranglijsten dit jaar? Wat was hot in 2014? Wie ging er failliet? Je leest het in het groot logistiek eindejaarsoverzicht 2014…

Groot logistiek eindejaarsoverzicht 2014

Traditiegetrouw blikt de redactie van Logistiek uitgebreid terug op het afgelopen jaar. Alle jaaroverzichten zijn gebundeld in de logistieke nieuwsbrief van dinsdag 30 december. Gemist? We zetten het hier nog even voor u op een rij!

Top 70: beste logistieke experts van 2014

‘Logistiek van de toekomst, omnichannel, Google Glass, apps, 3D-printers’, de wereld verandert snel en de logistiek moet nu echt mee. Dat blijkt uit veel expertartikelen. Bekijk hier de 70 topexperts. De top drie:

 1. Hoe pak je herstelbegeleiding aan als bedrijf? – Bert van de Wijdeven
 2. Het geheim achter omnichannel – Vincent Weinschenk
 3. Het onbenutte potentieel van lager opgeleide logistiek medewerkers – Albert Nieuwenhuis

Top 30: dit logistiek nieuws was hot in 2014

Het best gelezen nieuwsbericht van 2014 op Logistiek.nl is: ‘Top 100 logistiek dienstverleners zien broos herstel’. Een mooie nummer 1 om 2015 mee in te gaan. Bekijk hier de nieuws top 30. De top drie:

 1. Top 100 logistiek dienstverleners zien broos herstel
 2. Hoe verkrijg ik de Logistieke kaart van Nederland 2013?
 3. Duizenden chauffeurs dreigen Code 95 niet te halen

Top 100: de beste blogs van 2014

‘Hoe Zalando, Ahold, Amazon en Ikea de logistiek verschralen’. De blog van Hessel Visser ontketende in april een flinke discussie op Logistiek.nl. Bekijk hier de blog top 100. De top drie:

 1. Hoe Zalando, Ahold, Amazon en Ikea de logistiek verschralen – Hessel Visser
 2. Sterke merken schakelen met hoge snelheid – Bart Banning 8 mei
 3. Defensie en ERP: sterren plakken helpt niet – Walther Ploos van Amstel

Diverse analyses over het afgelopen jaar

De redactie pakte de opvallendste zaken van 2014 nog eens bij de kop:

Logistiek Link

 • De 25 beste discussies op Logistiek Link: De dialoog tussen logistici is in 2014 goed op gang gekomen op Logistiek Link. De wantoestanden bij Albert Heijn, Ikea en Zalando scoorden. En trends als 3D printing, robotisering en logistiek leiderschap. Bekijk de Top 25 en de resultaten die de dialoog op Logistiek Link nog meer opleverde.
 • Bedrijven scoren op Logistiek Link: In 2014 zijn bedrijven en de geplaatste persberichten weer veelvuldig aangeklikt door sitebezoekers op zoek naar product- en bedrijfsinformatie.

Digitale special Logistiek Magazine

Unieke digitale special: Het Beste van Logistiek 2014: De special ‘Beste van Logistiek 2014′ is een gratis extraatje voor onze vaste lezers. Het bevat vele achtergrondartikelen over diverse thema’s uit magazines van afgelopen jaar. Doe er uw voordeel mee!

Eindejaarsblog: ‘Onze logistieke toekomst: eerlijk delen’

Walther Ploos van Amstel schreef onze eindejaarsblog. ‘Ik wens iedereen in 2015 wat minder opportunisme toe, maar ook het lef om saboteurs bij samenwerking op hun gedrag aan te spreken. Na tientallen jaren van ‘ik’ is het de hoogste tijd voor meer ruimte voor de ander!’

De redactie van Logistiek Magazine en Logistiek.nl wil alle trouwe lezers, abonnees, adverteerders, experts, bloggers, bedrijven, Link’ers, iedereen hartelijk danken voor alle belangstelling, medewerking en nieuwstips in het afgelopen jaar!

Wij wensen iedereen een voorspoedig en gezond 2015!

Reageer op dit artikel