nieuws

TLN werkt samen met Polen om scherpere handhaving

Home

TLN wil scherpere en eerlijke handhaving van de EU regels. De Poolse transportorganisatie ZMPD gaat daar bij helpen. Beide organisatie hebben onder toeziend oog van het koningspaar een samenwerkingsovereenkomst getekend.

TLN werkt samen met Polen om scherpere handhaving
ANP

TLN en zijn Poolse evenknie gaan meer samenwerken op het gebied van handhaving van EU regelgeving. Ze gaan binnen EU verband samen optrekken in de lobby voor eerlijke en scherpe handhaving de EU regels. Ook gaan de landen meer kennis met elkaar te delen op het vlak van bijvoorbeeld handhavingspraktijken.

Seminar

Dat is vastgelegd, onder toeziend oog van Koning Willem Alexander en Koningin Maxima, tijdens het seminar dat TLN  hield samen met haar Poolse zusterorganisatie ZMPD. Het seminar ging over de toekomst van de Poolse en Nederlandse transportsector in Europa. Inzet van het seminar was het delen van ervaringen tussen Poolse en Nederlandse bedrijven.

Liberalisering

Ook de grote sociaaleconomische verschillen tussen beide landen die doorwerken in de transportsector kwamen aan bod. Daarnaast is de vraag aan de orde gekomen hoever beide landen, gezien de grote loonverschillen, op dit moment willen gaan als het gaat om liberalisering van de transportmarkt in Europa. Hoewel TLN en ZMPD  ten aanzien van liberalisering van de transportmarkt binnen de EU verschillende opvattingen hebben, zijn er ook veel onderwerpen die beide organisaties met elkaar delen, meent TLN voorzitter Arthur van Dijk

Staatsbezoek

Het seminar was onderdeel van het officiële staatsbezoek van het koningspaar aan Polen. Tevens heeft TLN bij haar Poolse zusterorganisatie erop aangedrongen dit innovatieve concept te steunen zodat we in de toekomst met de ecocombi door heel Europa kunnen rijden.

Reageer op dit artikel