nieuws

Logistiek in de MKB Innovatie Top 100

Home

Onder de top 100 innovatieve bedrijven van Nederland bevinden zich dit jaar vier door Dinalog ondersteunde projecten. Een panel van innovatie experts maakte een selectie uit een totaal van meer dan 230 inzendingen. Op 11 juni wordt bekend gemaakt wie zich het meest innovatieve bedrijf van Nederland mag noemen.

Logistiek in de MKB Innovatie Top 100

projecten. Ingezonden innovaties worden beoordeeld op basis van originaliteit, impact, verkrijgbaarheid en de groei. Naast de vier Dinalog projecten zijn er nog acht logistieke projecten genomineerd.

Graadmeter voor succes

Innovatieve ondernemers strijden elk jaar voor een plaats in de MKB Innovatie Top 100. En niet zonder reden: uit recent onderzoek van de Kamer van Koophandel onder de bedrijven die in de afgelopen 8 jaar in de Top 100 stonden, blijkt dat innovatie zorgt voor groei. Alle Top 100 bedrijven zagen hun winst toenemen, namen extra personeel aan en werden internationaal actiever. Hierdoor is een plek in de Top 100 een goede graadmeter voor succes gebleken.

De Dinalog projecten in het kort

De gratis CO2-handleiding, ontwikkeld door Duoinlog, verfijnt de internationale norm voor wegtransport en geeft vervoerders handvatten voor het toerekenen van CO2 op zendingniveau. Dit project wordt mede mogelijk gemaakt door Dinalog, net als het project Parcel4me van Last Mile Logistics. Zij ontwikkelde een ‘Onbemande-pakket-automaat’ en een particuliere pakketbrievenbus.

Ook twee oud-incubators van Dinalog hebben nominaties te pakken. Incubator is een project waarbij Dinalog innovatieve ondernemers ondersteunt om zo de kans op succesvol ondernemerschap te promoten. Zo heeft 12Return een erg succesvol retouren management platform ontwikkeld in de cloud. Transsmart zorgt voor real time informatie voor alle schakels in een logistiek proces.

Aanjagen van innovatie

Om de logistieke sector nog verder te laten groeien is innovatie nodig. Dinalog is het kennisinstituut voor de innovatie van de logistieke sector. Ondernemers en wetenschappers werken in ruim 60 projecten samen aan praktische oplossingen en innovaties. Het doel is om als land Europees marktleider te worden op de regie en coördinatie van ‘transnationale’ goederenstromen in 2020. De tweede plaats op de wereldwijde Logistics Performance Index dit jaar geeft aan dat Nederland op de goede weg is.

Reageer op dit artikel