nieuws

Koning steunt logistieke samenwerking Duitsland

Home

Dinalog en het EffizienzCluster LogistikRuhr uit Duitsland delen hun logistieke kennis. De overeenkomst werd dinsdag gesloten onder toeziend oog van Koning Willem Alexander en Koningin Maxima.

Koning steunt logistieke samenwerking Duitsland

Het zogenaamde Memorandum of Understanding gaat over de kennisuitwisseling van stedelijke distributiesystemen en het gezamenlijk aanboren van financieringsbronnen, waaronder het Horizon 2020 programma van de EU voor Europees onderzoek en innovatie.

Strategisch belang

Met de ondertekening wordt de samenwerking in de topsector logistiek in Nederland en Duitsland nog verder met elkaar verbonden. Henk Zijm, wetenschappelijk directeur van Dinalog: ”Nauwere samenwerking tussen Nederland en Noordrijn-Westfalen is voor de ‘gateway’  naar Europa van strategisch belang.” En als we de logistieke sector op een moderne, duurzame en op de toekomstgerichte manier willen opzetten, is het van extra belang om onze krachten bij onderzoek en ontwikkeling te bundelen en innovaties te bevorderen.”

Onderwerpen

Dinalog en het EffizienzCluster LogistikRuhr concentreren zich op de onderwerpen: moderne informatie- en communicatietechnieken in de logistiek, intelligente logistieke systemen, synchromodaliteit in het goederenvervoer en in de stedelijke logistiek.

Concrete plannen

Naast kennis uitwisselen moet de samenwerking leiden tot netwerk bevorderen door middel van workshops, innovatiedagen en match-making activiteiten. Ook willen beide organisaties gemeenschappelijke standpunten ontwikkelen over de toekomst van logistiek van hun vakgebieden en deze in Europese netwerken, verenigingen en instellingen inbrengen. Een ander plan is onderzoeksprojecten uitbreiden, voornamelijk in de context van het kaderprogramma voor onderzoek Horizon 2020.


De ondertekening van het samenwerkingsverband viel samen met het werkbezoek van het Koningspaar en minister Kamp van Economische Zaken aan Nedersaksen en Noordrijn-Westfalen.

Reageer op dit artikel