nieuws

BOM en NHTV bundelen krachten om logistiek Brabant

Home

De Brabantse Ontwikkelings Maatschappij (BOM) en NHTV in Breda zetten samen een logistiek business development systeem op. De krachtenbundeling moet het logistieke ondernemersklimaat in Brabant bevorderen.

BOM en NHTV bundelen krachten om logistiek Brabant

De samenwerking moet leiden tot een systeem waarin ondernemers, onderwijs en overheid uit het regionale logistieke werkveld met elkaar samenwerken. Het belangrijkste doel is de logistieke concurrentiekracht te versterken en het vestigingsklimaat van de regio’s te verbeteren.

Ondersteuning

BOM en de NHTV willen de doelstellingen bereiken door onder meer bedrijven en instanties te ondersteunen bij het opstellen van logistieke businessplannen, ontwikkelen van onder andere assessments en quickscans,

begeleiden van startende ondernemingen en netwerk opbouwen.

Vraagstuk slimme mobiliteit

Jan Pelle, algemeen directeur van de BOM: “De business development projecten die gaan voortkomen uit deze samenwerking, zorgen voor een bijzondere dynamiek in de Logistieke sector in Brabant. De missie van de BOM om op een ondernemende manier bij te dragen aan het maatschappelijke vraagstuk ‘slimme mobiliteit’ wordt hiermee aangepakt”.

Nico van Os, lid College van Bestuur van NHTV: “NHTV richt zich steeds meer op het ondernemerschap bij studenten en professionals binnen de NHTV en het ontwikkelen van kennis- en innovatieondernemingen samen met het werkveld. NHTV ziet de BOM als belangrijke partner om hier mede vorm aan te geven”.

Beide partijen tekenen vandaag de overeenkomst tijdens het congres ‘Vijf Sterren Logistiek’ in Veghel.

Reageer op dit artikel