nieuws

Reuzenkranen op weg naar ECT Delta Terminal

Home

Vijf van de allergrootste kadekranen ter wereld zijn op weg naar De ECT Delta Terminal in Rotterdam. De kranen zijn dit weekend zijn vanuit Shanghai in China op zeetransport gezet. De kranen, een reikwijdte van 24 containers breed, moeten over twee maanden in Rotterdam arriveren.

Reuzenkranen op weg naar ECT Delta Terminal

Met de aanschaf breidt de ECT Delta Terminal haar capaciteit voor het afhandelen van Ultra Large Container Ships (ULCS’s) verder uit. Dat is nodig meent ECT omdat schepen die 13.000 TEU en meer vervoeren snel in aantal toenemen.

85 AGV’s

De kranen zijn niet de enige investeringen. Eerder dit jaar maakte ECT bekend haar vloot agv’s te vervangen. Het Rotterdamse containeroverslagbedrijf schaft 85 hybride voertuigen aan van VDL. De 15 meter lange ‘automated guided vehicles’ worden ingezet  voor het transport van containers tussen de opslagplaats en de kade waar de containers worden gelost en geladen. Elke agv weegt ruim 25 ton en kan twee containers van 40 ton vervoeren.

Reageer op dit artikel