nieuws

Logistiek.nl nu ook geoptimaliseerd voor smartphone en tablet

Home

Nieuws-, kennis- en carriereportal Logistiek.nl is vernieuwd. Naast een aantal functionele verbeteringen, zoals een leveranciersgids en nieuwe sociale interactie-mogelijkheden, is een belangrijke verandering dat de website optimaal leesbaar én bedienbaar is gemaakt voor smartphone en tablet.

Logistiek.nl nu ook geoptimaliseerd voor smartphone en tablet

Het gebruik van smartphones en tablets voor het raadplegen van vakinformatie neemt zeer snel toe. Op dit moment gebruikt zeventien procent van de logistiek professionals die Logistiek.nl bezoeken, hiervoor een mobiel apparaat. Een jaar geleden lag dit percentage nog op elf procent en een jaar daarvoor op twee procent. Mobiele apparaten zijn er in twee categorien: smartphones en tablets. Van de zeventien procent mobiele bezoekers op Logistiek.nl hanteert 57% een smartphone en 43% een tablet.

Wie tot vandaag de website met een smarthphone bezocht kreeg de volledige desktop-versie in miniatuurvorm op z’n schermpje en moest vaak handmatig inzoomen om teksten leesbaar te maken. Met de nieuwe website hoeft dit meer en worden webpagina’s automatisch aangepast aan het formaat van het apparaat. Teksten worden meteen leesbaar en menu’s bedienbaar via bijvoorbeeld touchscreen.

Nieuwe Logistiek Link-features

Op het gebied van sociale interactie, heeft Logistiek.nl ook een stap vooruit gezet. Afgelopen zomer werd Logistiek Link gelanceerd, een sociaal platform waarop logistiek professionals contacten kunnen leggen en vakinformatie met elkaar kunnen uitwisselen. In de nieuwe release van Logistiek.nl zijn hiervoor een aantal nieuwe features geïntroduceerd.

Een in het oog springende verandering op de homepage van Logistiek Link is de positie van de timeline. Hiermee ziet een gebruiker direct de laatste updates van de thema’s, deelnemers en bedrijven die hij/zij volgt. Een minder opvallende verbetering is dat mensen bij een discussie, vraag of reactie ook foto’s of andere plaatjes kunnen uploaden. Wat verder websitebreed is ingevoerd is de mogelijkheid om bij een artikel “vind ik interessant” aan te klikken.

Interactieve leveranciersgids

Logistiek Link is een platform om contact te leggen met vakgenoten maar ook met dienstverleners of leveranciers van logistieke hulpmiddelen. In het overzicht van bedrijven die actief zijn op Link is het vanaf nu mogelijk om te filteren op leverancierscategorie. Hiermee is het mogelijk om selecties te maken en vervolgens via de Logistiek Link-bedrijfsprofielen naar product- of ander nieuws te gaan dat door deze leveranciers is gepost.

Feedback zeer welkom

De redactie van Logistiek.nl probeert zo goed mogelijk in te spelen op de behoefte van zijn gebruikers. Daarom horen wij graag wat u goed vindt aan de nieuwe website maar ook wat u liever anders zou zien. U kunt hiervoor een reactie geven op onze social platform Logistiek Link bij de discussie “Wat vindt u van de vernieuwde Logistiek.nl?“, maar u kunt natuurlijk ook altijd anoniem suggesties geven via onze vaste feedback-knop.

Reageer op dit artikel