nieuws

Nieuw ‘hub’ om innovatieve logistiek te stimuleren

Home

Vandaag start topinsituut Dinalog een initiatief met het doel om ondernemers en kenniswerkers dichter bij elkaar te brengen. Dinalog Business Hub biedt plaats aan bedrijven en instellingen,die nauw met elkaar willen samenwerken

Nieuw ‘hub’ om innovatieve logistiek te stimuleren

De Hub is een nieuw Dinalog initiatief waarin ondernemers en kenniswerkers in de logistiek elkaar ontmoeten, kennis delen en samenwerken. Het doel is om open innovatie en business development te stimuleren op het gebied van logistiek en ketenoptimalisatie, zowel in de regio als op landelijk niveau. Het nieuwe initiatief kent een vliegende start gezien het feit dat meer dan 80 procent van de beschikbare kantoorruimte in Breda al is verhuurd aan bedrijven, die met elkaar een mooie dwarsdoorsnede van het logistieke landschap vertegenwoordigen. Van grote logistieke dienstverleners als Wim Bosman, Post NL en DHL tot aan start-ups als Blue Rock Logistics en 12return. Maar ook brancheorganisatie TLN houdt kantoor in de DNBH (Dinalog New Business Hub).

Actief onderdeel van Dinalog community

De officiële opening werd vanochtend verricht door locoburgemeester Cees Meeuwis. Volgens de wethouder biedt DNBH  een uitgelezen kans om uit te groeien tot broedplaats voor vernieuwing in de logistiek. De Hubbers kunnen eenvoudig onderdeel worden van de logistieke community, die Dinalog heeft opgebouwd. Het netwerk bestaat uit innovatieve ondernemers en wetenschappers, actief in tientallen verschillende actuele R&D-, demonstratie- en kennisvalorisatieprojecten. De ‘Hubbers’ kunnen gebruik maken van de resultaten gegenereerd in de Dinalog projecten en initiatieven en van de faciliteiten als flexplekken, vergaderzalen, samenwerkplekken, kantoorruimte, ICT en communicatiekanalen.

Krachtig instrument voor innovatie

De ontwikkeling van DNBH is een een gezamenlijke inspanning van Dinalog, de gemeente Breda, de provincie Noord-Brabant en De Brabantse Ontwikkelingsmaatschappij (BOM). Algemeen directeur van de BOM, Jan Pelle, zegt: “De participatie van de BOM aan de New Business Hub is voor ons vanzelfsprekend. De BOM staat voor een sterke Brabantse economie. De Dinalog Business Hub is een krachtig instrument om open innovatie voor logistiek vorm te geven. Ontmoeten, uitwisselen en vooral nieuwe initiatieven ontwikkelen op een laagdrempelig niveau zijn voorwaarden voor vernieuwing. Dat is waarvoor Dinalog is bedoeld: een uitwisseling tussen kennis en praktijk. De Business Hub vervult daarin de rol van katalysator.”

Ook gedeputeerde Bert Pauli van de Provinciale Staten Noord-Brabant ziet de voordelen van de New Business Hub: “De provincie Brabant is een belangrijke logistieke regio in Noordwest-Europa. Maar die positie is niet vanzelfsprekend. Daarom hebben we, samen met overheden, bedrijfsleven en kennisinstellingen, in de Logistieke Agenda Brabant vastgelegd wat nodig is om ook in 2020 de logistieke koploper regio te zijn. Een van de belangrijkste doelstellingen is dat het logistieke MKB meer gaat innoveren. De Dinalog New Business Hub helpt daarbij, en is daarom een ontwikkeling die de provincie van harte steunt.”

 

Lees ook: Dinalog onderzoekt logistieke clustering

Reageer op dit artikel