nieuws

Schokabsorberende bumper voor heftruck

Home

Heftruckleverancier TVH brengt binnenkort een eigen schokdemper/bumper voor heftrucks op de Europese markt. Deze schokabsorberende achterbumper is ontworpen door het Belgische ingenieursbureau Wuylens. Met deze bumper worden zowel de heftruck, als stellingstaanders en kolommen beschermd.

Schokabsorberende bumper voor heftruck
TVH schokabsorberende bumper

De universeel toepasbare bumper bestaat uit een holle en een bolle cilinder die in elkaar schuiven en die zijn vervaardigd uit een meerlagig elastomeer. Dit is een bijzonder elastisch materiaal met een rek van meer dan 400 procent dat de botsenergie absorbeert én nadien meteen weer zijn oorspronkelijke vorm aanneemt. De CE-gecertificeerde schokbreker/bumper kan op elke willekeurige heftruck worden gemonteerd ton 5 ton hefvermogen. De bumper weegt 10 kg en beschermt volgens Thermote & Vanhalst  (TVH) doeltreffend bij snelheden tot 10 km per uur.

Reageer op dit artikel