nieuws

Heijmans timmert aan de weg met logistiek

Home

Heijmans volbracht een huzarenstukje met de verbreding van de A2 bij Eindhoven. Ook op logistiek gebied zo ontdekte de vLm Community Regio Zuid.

Heijmans timmert aan de weg met logistiek
Heijmans Logistiek

Op 15 Februari heeft vLm Community Regio Zuid een bezoek gebracht aan bouwconcern Heijmans. De heer Jan-Hein Heijmans, zoon van de oprichter, is ingegaan op hoe Heijmans, een van de grootste bouwconcerns van Nederland, als hoofdaannemer bij het verbreden van delen van de A2 zorg heeft gedragen voor tijdige afronding van de opdracht en daarbij tevens optimale doorstroming van het verkeer heeft gewaarborgd.
 
Er is specifiek ingegaan op het traject rondom Eindhoven, een traject van een kleine 20km dat uitgebreid moest worden van 4 naar 8 banen, opgesplitst in een hoofdtrace en 2 parallelbanen met alle afslagen. Heijmans heeft in aanbestedingsfase opdrachtgever Rijkswaterstaat positief verrast door met een weldoordachte aanpak te komen.  Door eerst de parallelbanen aan te leggen en daarna het hoofdtrace gereed te maken, heeft de bouw met een veel lager budget kunnen werken dan gedacht en zijn de verkeersopstoppingen tijdens de werkzaamheden beperkt gebleven. Logistiek gezien was de uitdaging om de duizelingwekkende grote hoeveelheden beton, asfalt, zand, machines en afrastering te verwerken binnen de strak gestelde tijdslimieten van het project. Elk uur vertraging van oplevering leverde een fikse boete op.

Na de lezing is er een bustoer over het trace gemaakt om nog nader toelichting te geven bij specifieke locaties. Nu alles klaar is, lijkt het allemaal zo makkelijk. Maar de heer Heijmans wist levendig te vertellen welke uitdagingen overwonnen waren. Al met al een interessant verhaal ondersteund met mooie praktijkvoorbeelden dat werd afgesloten met een gezellige netwerkborrel.

 

Bekijk hier de hele vLm-nieuwsbrief…

Reageer op dit artikel