nieuws

Ladingdieven gepakt dankzij lokvrachtauto

Home

De politie heeft gisterochtend vijf ladingdieven aangehouden die op parkeerplaats De Gagel langs de A50 bij Landerd opleggers hadden opengesneden om de lading te stelen. Een van de trucks was een lokvoertuig van de politie, aldus het Korps landelijke politiediensten (KLPD) weten.

Nog voordat de dieven de lading konden lossen, greep de politie het vijftal in de kraag. De arrestanten zijn tussen de 21 en 47 jaar en komen uit Eindhoven. Een van hen probeerde te ontsnappen maar werd met hulp van een politiehond tot staan gebracht. Hij is met bijtwonden naar een ziekenhuis gebracht.

 

Convenant

In de strijd tegen ladingdiefstal hebben het vervoerend en verladend bedrijfsleven deze week samen met de overheid het Convenant Aanpak Criminaliteit Transportsector ondertekend. Het convenant moet de transportcriminaliteit beter in kaart brengen en maatregelen stimuleren om deze te beperken en verder terug te dringen.

 

Miljoenenschade

VolgensTransport en Logistiek Nederland (TLN), EVO, TAPA en Air Cargo Netherlands (ACN) is het convenant een vertrekpunt om samen met de overheid de strijd aan te binden tegen ladingdiefstal. De Nederlandse transportsector leidt jaarlijks 350 miljoen euro schade als gevolg van transportcriminaliteit.

 

 

Reageer op dit artikel