nieuws

Moeder Deli XL doet twee grote acquisities

Home

Bidvest, het moederbedrijf van foodservice groothandel Deli XL, gaat twee Oost-Europese foodservice bedrijven overnemen. Naast dat dit inkoopvoordeel oplevert wil het bedrijf verder komen met logistieke innovatie, e-commerce en maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Moeder Deli XL doet twee grote acquisities
Moeder Deli XL doet twee grote acquisities

De overname betreft twee foodservice groothandels: Nowaco, voornamelijk actief in Tsjechië en Slowakije en Farutex, actief in Polen. Met deze acquisitie versterkt Bidvest haar foodservice activiteiten in Europa, die tot nu toe bestond uit bedrijven in het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Arabische Emiraten, België en het Nederlandse Deli XL.

 

Actief beleid

"Wij zijn verheugd over de groei van de foodservice activiteiten van onze moederorganisatie", zegt Dick Slootweg, algemeen directeur Deli XL. Eén van de voordelen voor onze klanten is dat we hierdoor inkoopvoordeel op specifieke productgroepen kunnen bereiken. Daarnaast voeren we actief beleid op het delen van kennis en ervaring uit de verschillende markten. Daarbij kun je denken aan logistieke innovatie, e-commerce en maatschappelijk verantwoord ondernemen. Dat soort ontwikkelingen zijn goed voor Deli XL en voor onze klanten".

Reageer op dit artikel