nieuws

Heisessie hoogleraren logistiek voor Topinstituut

Home

Zo’n 35 Nederlandse hoogleraren logistiek van 9 universiteiten kwamen op 3 juli bij elkaar om te praten over de verdere vormgeving van het Nederlands Topinstituut voor Logistiek en Supply Chain Management. Ideeën werden verzameld in een ‘breakoutsessie’, gevolgd door een plenaire discussie.

Heisessie hoogleraren logistiek voor Topinstituut
heisessie hoogleraren topinstituut logistiek

Het kwartiermakerteam en het nieuwe bestuur van het Topinstituut en het Innovatieprogramma zullen de ideeën gebruiken om verdere details in te vullen.
 

Tijdens de bijeenkomst werd uitgebreid stilgestaan bij de betrokkenheid van de hoogleraren, zowel in dit oprichtingsstadium en als ook gericht op succes op langere termijn. De initiatiefnemers benadrukken dat het instituut ook na afloop van het innovatieprogramma logistiek en supply chains management een onderscheidende rol in het vakgebied moet blijven vervullen en van maatschappelijke betekenis zal zijn.

 

Vliegende start

De ambitie van het bedrijfsleven en die van de Nederlandse hoogleraren blijken sterk in elkaars verlengde te liggen: Door doorbraakinnovaties zorgen voor een duurzame verankering van de slimste concepten en bedrijven in de Nederlandse economie.
  

Eén van de kwartiermakers, Prof. dr. ir. Jan Fransoo: "Net als in het bedrijfsleven is ook onder hoogleraren sprake van een ‘drive’ om snel te starten en het momentum te gebruiken. In de aanloop naar de vestigingsplaatskeuze voor het instituut is in verschillende steden en regio’s veel energie losgemaakt bij bedrijfsleven en onderwijs. Het is nu zaak die kracht te bundelen, er regie op te voeren, zodat synergie ontstaat en het Topinstituut een vliegende start kan maken. Aan deze hoogleraren zal het niet liggen, hun enthousiasme is groot. We hebben een prima sessie gehad, in een aangename ambiance."

 

Deur staat ver open

Voor bedrijven die samen met de universiteiten willen werken aan meer innovatie en ook bedrijvigheid op middellange termijn op de Supply Chain Campus nastreven, staat de deur in Breda ver open. Een fors aantal hoogleraren gaf het voornemen aan, een deel van hun tijd in het Topinstituut in Breda door te zullen brengen.

 

(klik op de foto voor groter beeld!)

 

 

 

 

 

 

       

 

Reageer op dit artikel