nieuws

Ruim honderd chauffeurs vonden werk via MobiliteitsCentrum

Home

Al meer dan honderd chauffeurs vonden via het MobiliteitsCentrum transport werk. De honderdste chauffeur was eigenlijk een duomatch, waarbij moeder en dochter aan een baan werden geholpen.

Ruim honderd chauffeurs vonden werk via MobiliteitsCentrum
Ruim honderd chauffeurs vonden werk via MobiliteitsCentrum

Het MobiliteitsCentrum, een gezamenlijk initiatyief van de sociale partners in het transport is opgericht om chauffeurs en kraanmachinisten, die als gevolg van de economische crisis werkloos zijn geworden naar een andere baan in de transportsector te begeleiden. Een andere belangrijke reden om juist nu extra inzet te leveren om chauffeurs aan het werk te krijgen is omdat er volgens de initiatiefnemers de komende jaren zo’n 45.000 chauffeurs met (pre-) pensioen gaan én omdat er waarschijnlijk weer een grote vraag naar chauffeurs zal ontstaan als de economie aantrekt.
 

Werkzoekende chauffeurs versus vacatures elders

Er is volgens het MobiliteitsCentrum in Nederland een situatie waarbij juist in het westen van het land (Noord- en Zuid-Holland) en in Utrecht en Noord-Brabant vraag is naar chauffeurs terwijl in het oosten van het land chauffeurs werk zoeken. Overigens zeggen chauffeurs zeer tevreden te zijn over het MobiliteitsCentrum, ze waarderen het initiatief van TLN, KNV, VV, FNV Bondgenoten en CNV BedrijvenBond met een 7,6.

 

Reageer op dit artikel