nieuws

Vacatureaanbod blijft dalen

Home

Het vacatureaanbod in Nederland blijft dalen, zo blijkt uit de Monster Employment Index. In maart daalde het online vacatureaanbod met 8 punten, dit was de elfde achtereenvolgende daling van de Index. De sector transport en logistiek liet een daling van 11 punten zien.

De maandelijkse onafhankelijke barometer van de online arbeidsmarkt, de Monster Employment Index, geeft naast transport en logistiek ook een daling in het vacatureaanbod aan in de financiële dienstverlening (-16), marketing, PR & media (-12), en sales (-9).

"Het dalen van de arbeidsmarkt in verscheidene sectoren komt voort uit een periode waarin de economie krimpt, het consumentenvertrouwen daalt en bedrijven proberen stabiliteit te waarborgen met de huidige bezetting", aldus Diana Krieger, Managing Director van Monsterboard.nl. "Ondanks het gebrek aan vertrouwen ligt de werkloosheid nog altijd lager dan een jaar geleden en zijn er in een aantal sectoren veel vacatures beschikbaar zoals in hospitality & toerisme en de gezondheidszorg."

Reageer op dit artikel