nieuws

SAP bakt BI standaard in All-in-One ERP

Home

Softwareleverancier SAP gaat standaard een pregeconfigureerd business intelligence oplossing (BI) inbakken in de Business All-in-One ERP oplossingen. Dit ERP van SAP is ontwikkeld voor zogenaamde kleine en middelgrote ondernemingen. De BI-oplossing is afkomstig van Business Objects, dat inmiddels is ingelijfd door SAP.

SAP bakt BI standaard in All-in-One ERP
SAP bakt BI in All-in-One

SAP kondigde al eerder aan dat het softwareoplossingen van Business Objects wilde gaan integreren met de eigen ERP-oplossingen, het pregeconfigureerd BI in All-in-One is hiervan een van de eerste grote voorbeelden. SAP deed de melding tijdens de Cebit conference in Hannover. De uitrol van het ERP met BI start later dit jaar in Brazilië, de VS en Duitsland. Andere landen volgen later.

 

‘BI voegt geen complexiteit toe’

De vraag is of dit integreren van de Business Objects BI oplossing handig is voor kleine en middelgrote bedrijven, of dat het extra complexiteit toevoegt aan de ERP-oplossingen van SAP. Deze vraag werd door een analist van Nucleus Research gesteld. Volgens Forrester Research analist Evelson is het voorgebakken BI juist voor mkb bedrijven een oplossing, en brengt het geen extra complexiteit met zich mee. Evelson: "Het bouwen van speciaal op maat gemaakte BI-oplossingen is juist extra duur." Volgens Evelson is een voorgebakken business intelligence oplossing iets dat bij grote bedrijven juist niet werkt, omdat daar erg veel rapporten en analyses erg worden aangepast aan persoonlijke verlangens.

Reageer op dit artikel