nieuws

Extra gemotiveerd aan Fresh Connection spel begonnen

Home

Studenten nemen het tijdens The Fresh Connection op tegen verschillende medestudenten, maar hebben natuurlijk vooral te maken met de werkende logistici. “Dat we het tegen logistici moeten opnemen motiveert ons alleen maar extra”, aldus Thomas Elenbaas, deelnemer van een van de zogenaamde dreamteams aan het spel.

Extra gemotiveerd aan Fresh Connection spel begonnen
The Fresh Connection - dreamteam studenten

 

De start van The Fresh Connection, het online supply chain management spel, waarbij teams geacht worden het bedrijf The Fresh Connection te leiden terwijl het bedrijf met bepaalde problemen te maken krijgt, zette de studenten al gelijk aan tot een flinke vergadering waarbij de taken onderling werden verdeeld. "Het voelt toch goed hoor om vice-president te zijn van een bedrijf", vertelt Thomas Elenbaas. Hij kan een glimlach niet onderdrukken bij het doen van deze uitspraak. "Zelf vertegenwoordig ik de saleskant, de andere teamleden houden zich bezig met purchasing, supply chain en operations. Op die manier denken we de belangrijkste problemen wel aan te kunnen pakken." En dat zal ook wel moeten want de opdrachten die de verschillende teams voorgeschoteld krijgen kunnen alleen door een excellent supply chain team opgelost worden.

 

[Op de foto van links naar rechts: Thomas Elenbaas, Danny van’t Hul, Kris Radstok en Erik Ellen]

 

Vrijdags vrijaf voor het spel

De Hogeschool van Amsterdam (HvA) ziet het belang van het spel voor de studenten ook wel in. De studententeams die vanuit de opleiding meedoen aan The Fresh Connection hebben de vrijdagmiddag vrijaf gekregen om het fictieve bedrijf zo goed mogelijk te kunnen leiden. In het weekend dat volgt op de vrijdag worden dan de resultaten van die week bekend.

 

Meer vergaderen dan logistici

Elenbaas verwacht dat ‘zijn’ team – meer dan de teams waarin werkende logistici zitten – zal overleggen bij het nemen van beslissingen. "Nare verrassingen willen we absoluut vermijden, een slecht resultaat behalen is eigenlijk geen optie voor ons. Ik denk dat we vandaag (woensdag) de problemen waar we nu mee te maken hebben gekregen bij ons bedrijf aardig in kaart hebben kunnen brengen. Het is nu zaak om daar de beste strategie op los te laten. We zijn er nog niet helemaal uit of dat een responsive- of kostenefficiënte strategie moet zijn, of een combinatie van beide." Dat Elenbaas na zich één dag grondig te hebben verdiept al praat over ‘ons’ bedrijf zegt misschien iets over de intentie waarmee de studenten aan het spel zijn begonnen..

 

Lees ook:

Supply chain game zet duizend professionals aan het werk (nieuws, november 2008)

Dossier The Fresh Connection (dossier)

Reageer op dit artikel