nieuws

Prijswinnaars zomerfoto-wedstrijd bekend

Home

Vele ‘fotografen’ stuurden deze zomer hun mooiste logistieke vakantiefoto naar de redactie van Logistiek.nl. De redactie stemde onafhankelijk van elkaar op de prachtige inzendingen en hieruit kwam Jos Martens als winnaar uit de bus met zijn foto uit Qatar: ‘Twee schepen van de woestijn in een Toyota.

Prijswinnaars zomerfoto-wedstrijd bekend

De opdracht deze zomer was: stuur uw mooiste, zelf gemaakte en onbewerkte logistieke foto naar Logistiek.nl. Jos Martens vertelt hoe hij aan het winnende plaatje kwam.

 

Onverwacht naar Qatar 

Martens: "Ik heb een warehouse ingericht in Qatar voor een lpg-fabriek. Eigenlijk was het helemaal niet de bedoeling dat ik zelf zou gaan maar een projectleider kon onverwacht niet en daarom moest ik zelf twee weken. Ik zag die koppen onderweg voorbij komen en wist niet hoe snel ik een foto moest maken."   

 

De winaars!

1. Twee schepen van de woestijn in een Toyota; Qatar – tussen Doha en Ras Laffan – Jos Martens (GS-Systems)

2. Ketelbrug/Ketelmeer; eindelijk vakantie maar vanaf de boot dan toch weer een blik op het werk! Berny Voortman, Vos Logistics

3. Foshan City/China; lossen met ventilator, de lading past niet en een medewerker gaat het op het dak nader bekijken – Herman Lokhorst/Nedis

 

Prijswinnaar Herman Lokhorst van Nedis vertelt "De ventilator stond er echt om de mensen koel(er) te houden. Het was er heel heet en vochtig. Omdat de lading niet goed zou passen is er ook maar een medewerker op de vrachtwagen gekropen om te passen en meten."

 

De prijzen!

Logistiek.nl had drie prachtige boeken te verdelen! Winnaar Jos Martens mocht zelf zijn prijs uitkiezen en koos voor het Handboek operationele interne logistiek van Gerben W. Esmeijer.  Berny Voortman koos vervolgens voor de Begrippenlijst Logistiek en het Handboek RFID ging daarmee automatisch naar Herman Lokhorst.  

 

Eervolle vermeldingen

Behalve de drie winnaars werden er natuurlijk vele mooie foto’s ingezonden. De volgende foto’s vielen net niet in de prijzen:

* An Australian Road Train bij Port Hedland, Western Australia; Joost Bekker (A to B Consultancy)

* Naar de markt, Bali Indonesië – Danny Scholte (UPS-SCS)

 

Zo was de jury ook zeer te spreken over de foto van ‘container transport’ van Koen Schuurman. Maar Schuurman gaf gelijk al heel eerlijk aan dat hij zelf de foto werkelijk prachtig vond maar (helaas) niet zelf had gemaakt.

 

Bekijk hier nog een keer alle ingezonden foto’s… 

 

Geen prijs? U kunt hier de betreffende boeken zelf bestellen…

Reageer op dit artikel