nieuws

‘Levensduur ERP-systemen verkort met twee jaar

Home

De levensduur van ERP-systemen is met gemiddeld twee jaar verkort, meldt Aberdeen Group.Volgens de onderzoekers van Aberdeen kan daarom worden geconstateerd dat bedrijven actief bezig zijn met het afstoffen van hun oude systemen dan wel ze te vervangen door modernere ERP-oplossingen.

‘Levensduur ERP-systemen verkort met twee jaar

 

In het onderzoeksrapport van Aberdeen schrijven de onderzoekers dat een ERP-evaluatie ooit een strategische beslissing was van vijf tot acht jaar. Toch kwamen dezelfde onderzoekers er tijdens het in 2007 gehouden ERP-onderzoek achter dat dit niet vijf tot acht jaar was maar liefst negen jaar. Dat aantal jaren zou nu dus richting de zeven jaar zijn geslonken.

 

Verandering van redenen

De redenen om een ERP te vervangen zijn aan het veranderen. Groeiverwachtingen, klantservice en kostenbeheersing waren volgens Aberdeen drie jaar lang de belangrijkste redenen om van ERP te veranderen of om dit op te frissen. In 2007 was het kunnen voldoen aan groeistrategieën de belangrijkste reden, gevolgd door voldoen aan klantservice en het snel kunnen afhandelen van klantvragen. Dit jaar zou volgens Aberdeen kostenvermindering een belangrijke reden zijn om met modernere middelen te werken.

 

Lees ook:

 

Reageer op dit artikel