nieuws

TU München ziet toekomst in ‘pick-by-vision

Home

Pick-by-light en pick-by-voice kennen we al langer. Als het aan de TU München ligt, komt daar binnen enkele jaren een nieuwe orderverzamelmethode bij: pick-by-vision. In een samenwerkingsverband met onder andere de leerstoel Fördertechnik Materialfluss Logistik werkt de universiteit nu twee jaar aan de technologie.

TU München ziet toekomst in ‘pick-by-vision

Op de CeMAT tonen de wetenschappers de jongste ontwikkeling: een trackingsysteem.

 

Informatiebril

De informatiebril is hierbij uitgevoerd met een soort voelsprieten. Deze ‘communiceren’ met infraroodscanners. Zo kan vervolgens via een geometrisch rekenmodel nauwkeurig de positie van de orderpicker worden vastgesteld. Met behulp van wireless LAN-technologie krijgt deze dan de benodigde informatie geprojecteerd in het venster van de informatiebril. Dat kan een pijl zijn die hem wijst in de looprichting, een vierkant dat de sectie aangeeft waaruit items moeten worden gepickt, of de standaardpickinformatie.

 

Geen monotone stem
Volgens Rupert Reif, wetenschappelijk medewerker aan de leerstoel, biedt het systeem voordelen die de bestaande technologie niet kan bieden: “Mensen ontvangen informatie het liefst met hun ogen. Bij pick-by-vision heb je geen monotone stem die je opdrachten inspreekt. Bovendien is de informatie direct beschikbaar en hoef je niet te wachten op de opdrachten. Daardoor ben je ongeveer tien procent sneller dan bijvoorbeeld pick-by-voice.”
De grootste winst zit volgens hem echter in de verdere reductie van pickfouten.
“Nu is de bril nog te zwaar en de acceptatie zal moeten groeien, maar over vijf jaar zullen de eerste pick-by-vision-systemen inzetklaar zijn”, voorspelt Reif.

 

 

Alle CeMAT-foto’s van 2008 nog eens bekijken?

  • Donderdag wederom primeurs, shows en spektakel

  • Reageer op dit artikel